A YouTube előfizetéses szolgáltatásának, a YouTube Premiumnak a legnagyobb előnye többek között az, hogy eltünteti a videók előtt felugró, sokszor átléptethetetlen reklámokat. A reklámmentes videózásért Magyarországon 1790 forintot kell fizetni, ami elsőre nem tűnik soknak, de a talicskányi különböző streaming-előfizetés mellett már teher lehet egy sokadig kiadás.

Wroclaw,,Poland-,April,10th,,2017:,Woman,Launches,Youtube,Application,On
WROCLAW, POLAND- APRIL 10th, 2017:  Woman launches Youtube application on Lenovo tablet. YouTube is an American video-sharing website headquartered in San Bruno, California.
Fotó: Daniel Krason

Ez a nagyjából 1800 forint pedig még a olcsóbbak közé tartozik. A vpnwiki.com egy kutatásban 54 országban vizsgálta meg, hogy mennyit kell kiadni egyetlen hónap YouTube Premiumért. A szolgáltatást Indiában kínálják a legkedvezőbb áron, mindössze 560,8 forintot kell havonta előfizetésként rákölteni. Magyarország a lista 11. helyén áll. 

A régiónkban szinte nálunk a legolcsóbb a YouTube Premium, egyedül Ukrajnában kerül kevesebbe, 958,77 forintba.

A Magyarországgal szomszédos államok közül Ausztriában a legdrágább reklám mentesíteni a videómegosztót, átszámolva 4621,18 forintért. Összességében a szolgáltatás, a vpnwiki.com listáján szereplő országok közül Svájcban kerül a legtöbbe, ahol

egyetlen hónapért 6214,84 forintot kell kicsengetni.

Ennyibe kerül egy Netflix-előfizetés: Magyarországon nem csökkentek az árak, de régiós szinten így sem panaszkodhatunk

A legolcsóbban Pakisztánban lehet netflixezni, a legtöbbet pedig a svájciak fizetik egy standard előfizetés esetén. Magyarország a középmezőnyben helyezkedik el, ám a régióban kimondottan jónak számít a hazai díjszabás.

A YouTube Premium további funkciói lehetővé teszik a tartalmak lejátszását lezárt képernyő mellett, illetve letölthetővé teszik a videókat, hogy azokat internet nélkül is meg lehessen nézni.

Az alapcsomag mellett van még a drágább Premium Family-előfizetés, amely pedig több eszközön teszi elérhetővé az előbbieket. Emellett néhány országban fut a Premium Lite is, amely a kedvezőbb árkategóriába tartozik, viszont kizárólag a reklámmentesítést engedélyezi.

Youtube Premium árak