Már a mai nap folyamán elérhetővé fog válni a ChatGPT felhasználói számára a programba frissen érkező „inkognitómód”: a fejlesztés lényege, hogy a felhasználók a beállítás bekapcsolásával elérhetik, hogy a program ne mentse el beszélgetési előzményeiket és ne használja fel azokat saját gépi tanulási folyamatai során sem.

Conceptually,,Chatgpt(chat,Gpt),Is,An,Ai,Chatbot,Or,Artificial,Intelligence
Fotó: Shutterstock

A fejlesztők arra azért felhívják a figyelmet, hogy az így létrejövő beszélgetéseket is 30 napig megőrzi a rendszer a visszaélések elkerülése végett, de az abban leírtakat zártkörűen kezeli és nem használja fel semmilyen tanulási folyamat során sem. 

Az inkognitómód után pedig hamarosan érkezhet a ChatGPT Business előfizetés is.

Az üzleti csomag mélyen személyre szabható adatvédelmi beállításokkal érkezik majd, hogy az üzleti adatokat is biztonságban tudhassák a vállalkozások sőt, a Business előfizetésben a gépi tanulásra való adatfelhasználás alapbeállításként ki lesz kapcsolva.

Az adatkezelési praktikáik miatt egyre több kritika érte az elmúlt hónapokban a ChatGPT mögött álló OpenAI-t, ezek leglátványosabbja az olasz parlament döntése volt, amivel egyik napról a másikra betiltották a programot az országban – adatvédelmi aggályokra hivatkozva. Azóta Spanyolország és Franciaország is elkezdett lépéseket tenni ebbe az irányba, de az OpenAI technológiai vezetője szerint a fejlesztés hátterében nem a törvényhozói nyomás állt, hanem az egy hónapok óta zajló fejlesztés eredménye, ami a cég hosszú távú terveivel is összhangban van. 

A jövőben is egyre nagyobb hangsúlyt helyezünk majd az adatvédelemre, hiszen a cél nem más, mint olyan modelleket létrehozni, amik minden kérésünket teljesítik.

 

Az inkognitómód nem egy külön lapon lesz majd elindítható, hanem a beállítások fül alatt bújik majd meg, a „Chat History & Training” menüpont alatt az adatgyűjtés kikapcsolásával lesz elérhető.