Hazai pályán vereséget szenvedett szombat délután a Werder Bremen csapatától a Hertha BSC, ezzel továbbra is maradt kieső helyen a Bundesligában. A brémai csapat már az első félidő végén 2-0 arányban vezetett a teltház előtt zajló találkozón, majd a második játékrészben újabb két gólt szerzett. A Herthának ezután már csak szépítésre futotta, végül 4-2-re kaptak ki a brémai csapattól.

Hertha BSC: Presentation of Dardai as new coach 17 April 2023, Berlin: Soccer, Bundesliga, Hertha BSC, press conference. Newly appointed head coach Pal Dardai (M) speaks at a press conference next to sports director Benjamin Weber (r). Photo: Andreas Gora/dpa (Photo by Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Fotó: Andreas Gora / AFP

A berlini klub vasárnap jelentette be, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott Sandro Schwarzcal, akinek a helyét a szezon végéig a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya veszi át.

Dárdai 287 bajnoki mérkőzéssel a mai napig klubrekorder, edzőként pedig a Hertha megmentőjeként tekintenek rá a szurkolók. 1997 és 2011 között 372 meccsen játszott a fővárosiak színeiben, majd az utánpótlásban tevékenykedett edzőként. A felnőttcsapatot 2015 februárja és 2019 nyara, majd 2021 januárja és novembere között irányította.

Mindenki tisztában van a Herthához fűződő viszonyommal, ezért nem kellett sokáig gondolkodnom, amikor jött a hívás. Hat meccs van hátra, esetleg még további kettő, mindent meg fogok tenni a csapattal együtt, hogy bennmaradjunk a Bundesligában. Nem lesz könnyű, de nagyon várom

  – idézte a klub honlapja Dárdait.
 

Nagyon örülök, hogy Pál ebben a klub számára kihívásokkal teli időszakban elkötelezte magát a csapat irányítása mellett. Már kétszer is megmutatta, hogy képes stabilizálni egy csapatot és kivezetni az ilyen helyzetekből az egyértelmű stílusával és tervszerűségével. Erről most is meg vagyunk győződve

 – mondta Benjamin Weber sportigazgató.

A Herthának most már öt forduló alatt kellene kiharcolnia a bennmaradást.

Dárdai Pál forintszázmilliókért ülhet le hat meccsre a Hertha kispadjára

A Bild című német napilap sajtóhíreket közölt Dárdai Pál, a Hertha BSC régi-új vezetőedzőjének lehetséges fizetéséről. A napilap kedden exkluzív információként közölte, hogy a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Bundesligából hátralevő hat mérkőzésért, illetve ha osztályozót kell játszania, akkor további kettőért 500 ezer eurós bért kap. A Bild szerint a 47 esztendős magyar szakembernek egy hat számjegyű prémium is ütheti a markát, ha a csapat kiharcolja a bennmaradást, ugyanakkor az összefizetése így sem haladná meg az egymillió eurót. Összehasonlításképpen a Bild megjegyezte, hogy tavaly a legendás Felix Magath hasonló helyzetben ült le a kispadra, és 500 ezer eurós fizetése mellett 1,5 millió eurós prémiumot vett fel, miután a Hertha a Hamburg ellen megnyerte osztályozós párharcát.