Hazamehetett a kórházból vasárnap, és jobban van Gálvölgyi János – tudta meg a családtól a Hvg.hu. A színész nem sokáig maradt otthon, hétfőn szanatóriumba vonult, ahol folytatódik a felépülése. 

Gálvölgyi két hete lett rosszul az otthonában, a kórházban később lélegeztetőgépre is kapcsolták. 

GÁLVÖLGYI János
Budapest, 2019. április 9.Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, humorista otthonában.MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva
Fotó: Keleti Éva

Gálvölgyi János lánya, Eszter egy nyilvános videóban elmondta, hogy szó sem volt tüdőembóliáról, édesapja nehézlégzésének hátterében egy összetett tüdő- és szívelégtelenség áll. Másik lánya, Dóra megemlítette, hogy sokat kellett várniuk a mentőre, ezért indultak el végül autóval a rosszul lévő édesapjukkal a kórházba. Eszter hozzátette, hogy nem ők kezdeményezték a belső vizsgálatot, se a rendőrségi nyomozást. „Hivatalosan semmilyen megkeresést nem kaptunk, és bocsánatot sem kértek” – mondta el a mentők belső vizsgálatával kapcsolatban.  

A belső vizsgálat végül megállapította, hogy a mentésirányító hibázott a hívás mérlegelésekor.

A színész lányai most abban bíznak, hogy édesapjuk teljesen felépül, és hamarosan visszatérhet a színpadra is. Addig viszont időre és nyugalomra van szüksége, hogy teljesen felépülhessen.