Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy Gálvölgyi János hazamehetett a kórházból, a színész nem sokáig maradhatott otthon, mert szanatóriumba kellett vonulnia, ahol folytatódott a felépülése. Gálvölgyi több hete lett rosszul az otthonában, a színművész súlyos állapotban volt, az intenzív osztályon kezelték.

20220324 DebrecenAldo Nicolaj: HÁRMAN A PADONcímű színmű a ODEON Színházban.fotó: Kiss Annamarie (KA)Hajdú-Bihari Naplóképen: Gálvölgyi János, Benedek Miklós 20220324 Debrecen
Aldo Nicolaj: HÁRMAN A PADON
című színmű a ODEON Színházban.
fotó: Kiss Annamarie (KA)
Hajdú-Bihari Napló
képen: Gálvölgyi János, Benedek Miklós
Fotó: Kiss Annamarie / Hajdú-Bihari Napló

Gálvölgyi János lánya, Eszter egy nyilvános videóban elmondta, hogy

édesapja nehézlégzésének hátterében egy összetett tüdő- és szívelégtelenség áll. 

Korábban egy Facebook-posztban jelentette be Pintér Béla és Társulata, hogy a következő évadtól Gálvölgyi János a társulat tagja lesz. „A próbafolyamatot a tervek szerint június közepén kezdjük, János pedig akkor csatlakozik majd hozzánk, amint ezt az egészségi állapota lehetővé teszi. A legfontosabb azonban most a gyógyulás és a pihenés, így nem kizárt, hogy a júniusi Marshal Fifty-Six illetve Kaisers TV, Ungarn előadásokat ideiglenes beugrásokkal tartjuk majd meg, erről a későbbiekben adunk tájékoztatást. Drága János, nagy szeretettel várunk vissza!” – írták akkor.

Kedden egy újabb posztban jelentette be a társulat, hogy napokon belül ismét színpadra állhat Gálvölgyi János

„A legnagyobb örömmel értesítjük Önöket, hogy Gálvölgyi János pénteken újra színpadra lép, 

így a  június 16-i, 17-i és 28-i Marshal Fifty-Sixben, illetve a június 19-i és 20-i Kaisers TV, Ungarnban is őt láthatják majd a Marsall illetve Rohácsi úr szerepében” – közölték.