Extra

Be sem mutatják náluk, mégis megőrülnek az oroszok a Barbie filmért

Egy orosz fiatal 335 dollárnak megfelelő összeget költött arra, hogy egészen Kazahsztánig repüljön a film múlt heti premierjére.

Ahogyan az várható volt, nem mutatják be a nyár egyik legnagyobb kasszasikerét, a Barbie-t Oroszországban, miután a nagy hollywoodi stúdiók az ukrajnai háború miatt felfüggesztették filmjeik vetítését az országban. Mindez azonban nem akadályozta meg az oroszokat abban, hogy kifejezésre juttassák a jelenség iránti rajongásukat. 

Canadian actor Ryan Gosling and Australian actress Margot Robbie (R) pose on the pink carpet upon arrival for the European premiere of "Barbie" in central London on July 12, 2023. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
Fotó: Justin Tallis / AFP

Egy 21 éves orosz fiatal például egészen Kazahsztánig utazott, hogy láthassa a filmet. 

Alig vártam ezt a filmet, és arra gondoltam: miért ne mehetnék Kazahsztánba?

– mondta a 21 éves diák a The Moscow Timesnak.

A moszkvai Z generációs fiatalok népszerű törzshelyén pedig Barbie-tematikájú bulit tartottak, ahol a résztvevők a film főszereplői, Margot Robbie és Ryan Gosling kartonból készült figurájával is fotózkodhattak. A hírek szerint egyébként a hasonló összejöveteleken a film kalózmásolatait is levetítették. 

A Barbie-rajongók körében egy másik népszerű hely, egy moszkvai kávézó új Barbie-menüje olyan ételeket tartalmaz, mint például az I’m a Barbie Girl desszert vagy a Barbieque hamburger. Az étteremvezető elmondta, hogy annak ellenére, hogy a filmet hivatalosan nem mutatták be Oroszországban, a Barbie premierjét követő napon több mint 300-an jöttek el az étterembe, hogy kipróbálják a rózsaszín menüt. 

A kávézó stílusa úgy van kialakítva, mintha egy Barbie-házban lennénk. Így, még ha a filmpremiert ki is kell hagynunk, akkor is úgy érezzük, mintha Barbie világában lennénk

– mondta a lapnak.

A Barbie-őrület már az orosz parlament alsóházába is beszivárgott: a kormányzó Egységes Oroszország párt néhány női törvényhozója ugyanis rózsaszínbe öltözve vett részt az ülésen, amit a közösségimédia-felhasználók szintén a Barbie premierjével hoztak összefüggésbe.

Telt ház és még annál is sokkal több a mozikban, a „Barbenheimer” kettős premierjén

Az eddig lassú nyári szezont atombombaként robbantotta be a furcsa filmpáros.

 


 

Ryan Gosling Barbie Oroszország
Kapcsolódó cikkek