Egy új profilképpel és egy városlistával jelentette be következő európai turnéját Woody Allen. Az Oscar-díjas filmrendező, író és zenész 2023 szeptemberében járja körbe Európa nagyobb városait. 

Woody Allen Retires From Filmmaking**FILE PHOTO** Woody Allen Retires From Filmmaking.Woody AllenAttending the photo call / press conf. for  VICKY CRISTINA BARCELONA  at the 56th Festival de San Sebastian Donstia in San Sebastian, Spain.September 18, 2008Credit: Walter McBride/MediaPunch Woody Allen Retires From Filmmaking
Fotó: Northfoto

A turné 2023. szeptember 6-án kezdődik Milánóban, ahol Woody Allen a következő napon még egy koncertet ad. 

Ezt követően Athénban, Lyonban, Portóban, Lisszabonban, Rómában, kétszer Barcelonában és végül Párizsban lép fel. A rövid turné szeptember 21-én ér véget a francia fővárosban. A meghirdetett koncertekre már elindult a jegyértékesítés is.

A dátumok és városok neve mellett Woody Allen egy új profilképet is feltöltött a Facebook-oldalára, amin a tengerparton klarinétozik.

Sok rajongó hiányolta a felsorolásból Budapestet. Woody Allen utoljára 16 éve, 2007 decemberében járt Magyarországon. 

Az Oscar-díjas rendező hobbizenész és zenekara egy manhattani klubban lép fel hétfőnként. A Woody Allen & His New Orleans Jazz Band a Papp László Budapest Sportarénában adott koncertet először a magyar közönség előtt. Az akkori koncertre 6000-20000 forint között lehetett jegyet vásárolni.

Woody Allen budapesti látogatása során még arra is időt szakított, hogy üdvözölje a Puskin moziban a Kasszandra álma című filmje díszbemutatójának közönségét.