A silverstone-i futam után két hét múlva Magyarországon is feltűnik majd a Formula–1 Qatar Airways Magyar Nagydíjon Brad Pitt amerikai színész. Az 59 éves világsztár ugyanis egy autóversenyzőt alakít legújabb filmjében, a fiktív csapat pedig a valóságban is részt vesz a futamokon, igaz, a Mercedes és a Ferrari között a boxutcában. 

Brad Pitt tourne des scènes de son prochain film, produit par Apple et Jerry Bruckheimer, lors du Grand Prix de Formule 1 de Grande-Bretagne Brad Pitt tourne des scènes de son prochain film, produit par Apple et Jerry Bruckheimer, lors du Grand Prix de Formule 1 de Grande-Bretagne le 9 juillet 2023. © Dppi / Panoramic / Bestimage PITT Brad (USA), actor playing Sonny Hayes, driver of the fictional Apex APXGP team in the F1 movie by Apple Studios / Bruckheimer Films, portrait IDRIS Damson Alade-Bo (GBR), actor playing Joshua Pearce, driver of the fictional Apex APXGP team in the F1 movie by Apple Studios / Bruckheimer Films, portrait during the 2023 Formula 1 Aramco British Grand Prix, 10th round of the 2023 Formula One World Championship from July 7 to 9, 2023 on the Silverstone Circuit, in Silverstone, United Kingdom - Northampton, Northamptonshire, England: 9th July 2023: Silverstone Circuit, Northamptonshire, England: Formula 1 2023 Aramco British F1 Grand Prix: Race Day; Brad Pitt on the Starting Grid.
Fotó: Northfoto

A brit nagydíjról érkező forgatási képek szerint Pitt végig kezeslábasban sétálgatott a boxok között, így várhatóan a mogyoródi pályán is hasonló szerelésben kell keresni. A film egyik producere egyébként Lewis Hamilton

Brad Pitt nem először látogat Magyarországra: 1989-ben – még azelőtt, hogy karrierje beindult volna – az akkori barátnőjét, Jill Schoelent kísérte el Budapestre egy forgatásra, de a színésznő szakított vele, és ezért kénytelen volt a padon éjszakázni egy angolul nem beszélő magyar hajléktalan férfi társaságában. 

Később, 2011-ben pedig a Z világháború című filmet forgatta hazánkban, amely azt követően lett emlékezetes, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) lefoglalta a forgatásra szánt hatástalanított fegyvereket, amelyeket bármikor vissza lehetett volna alakítani éles fegyverekké. Pitt egy évvel azután akkori felesége, Angelina Jolie forgatása miatt is Budapestre költözött egy időre, majd 2018-ban Eger környékén és Szilvásváradon forgatta producerként az V. Henrik című filmet.