Az Apple TV még tavaly márciusban jelentette be, hogy dokumentumfilmet készít a Mercedes Formula–1-es versenyzőjéről, Lewis Hamiltonról. Bár a részletekről továbbra sem érkeztek hírek, a brit pilóta most mégis megszólalt a forgatással kapcsolatban – írja a Racingline.hu a Motorsport.com értesüléseire hivatkozva. 

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton minden főbb eredményességi mutatóban beérte, sőt felül is múlta már a három vb-címet és negyvenegy futamgyőzelmet szerző néhai Ayrton Sennát.
Fotó: Lluis Gene

„Nagyon furcsa érzés, amikor mindenhova kamerával követnek” – mondta Hamilton, megerősítve, a film az ő életéről szól, és az archív felvételek mellett exkluzív interjúkat is tartalmaz majd. 

A cikk kiemeli, hogy a hétszeres világbajnok ugyan minden főbb eredményességi mutatóban beérte, sőt felül is múlta már a három vb-címet és negyvenegy futamgyőzelmet szerző néhai Ayrton Sennát – akit máig példaképének tart –, azonban mégis úgy érzi, hogy egy tekintetben még mindig nem ért a nyomába: az 1994-es imolai versenybalesetben elhunyt brazil legenda az autósport talán legismertebb alakja, aki emberek millióiban ébresztette fel az F1 iránti szenvedélyt.

Lewis Hamilton ugyanis egyike volt azoknak, akik a Sennáról készült A versenyzés a véremben van (Racing Is In My Blood) című 1992-es dokumentumfilm hatására választották az autóversenyzői pályát, mások pedig azóta követik a száguldó cirkuszt. A brit világklasszis abban bízik, hogy a róla készült alkotás ugyanolyan hatással lesz a fiatal generációra, mint Ayrton Sennáé volt: „Remélem, lesz olyan kölyök, aki az iskolából hazaérve megnézi, inspirációt merít belőle, és segít neki valóra váltani az álmait.”

F1 Grand Prix of Spain
Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes AMG Petronas F1 Team during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on June 4, 2023 in Barcelona, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Hamilton egyike volt azoknak, akik a Sennáról készült 1992-es dokumentumfilm hatására választották az autóversenyzői pályát.
Fotó: Jose Breton

Az írás egyébként azt is megjegyzi, hogy Hamilton több vasat tart tűzben, miután a Top Gun: Maverick rendezőjével, Joe Kosinskival azon ügyködik, hogy Brad Pittből kihozzák a legtöbbet a versenypályán. Tudniillik a brit pilóta tanácsadóként dolgozik egy olyan hollywoodi produkcióban, amelynek Pitt a főszereplője, producere pedig nem más, mint a legendás Jerry Bruckheimer. Az 59 éves színészre konkrétan rászabtak egy F2-es autót, a forgatás helyszínéül Silverstone-t választották, de a film címét egyelőre még nem sikerült megtalálni.