Lemondta kedd esti fellépését a Sziget Fesztiválon a svéd rapper, Yung Lean, aki Billie Eilish előtt lépett volna fel a Nagyszínpadon – olvasható a Sziget Fesztivál közleményében. 

Szomorúan tudatjuk, hogy Yung Lean előre nem tervezett elfoglaltsága miatt nem lép fel a Sziget Fesztiválon

– közölték a szervezők.

Budapest, 2023. augusztus 13.Fiatalok a 29. Sziget fesztivál harmadik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2023. augusztus 13-án.MTI/Vasvári Tamás Budapest, 2023. augusztus 13.
Fiatalok a 29. Sziget fesztivál harmadik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2023. augusztus 13-án.
MTI/Vasvári Tamás
Fotó: Vasvári Tamás


 

A változás miatt 17:30 és 18:30 között Dzsúdló lép fel, utána pedig Yung Lean helyett Dominique Palmer és Vanessa Nakate klímaaktivisták lépnek fel a Nagyszínpadra. 19.30-kor érkezik a norvég girl in red, majd 21.15-től lép fel Billie Eilish. 

Már most későn indul el az a Billie Eilish-rajongó, aki közvetlenül az első sorból szerette volna megnézni kedvencét a Szigeten. A fiatalok körében óriási sztárként ünnepelt, 21 éves énekesnő ugyanis akkora őrületet váltott ki a fesztiválozók körében, hogy már kedd délelőtt elkezdtek több százan gyülekezni a Nagyszínpad előtt, hogy a legjobb helyről nézhessék meg este a kedvencüket.  

Billie Eilish 2015-ben kezdte a karrierjét, és gyorsan világszerte ismert lett a neve

Legnagyobb sikerét a Bad Guy című kislemezével érte el, amely az első helyre menetelt az amerikai Billboard 100-as listán. Ma ő az egyik legtöbb bevételt termelő fiatal előadó, akinek a koncertjeire pillanatok alatt elfogynak a jegyek. 

Tényleg drága a Sziget? Ennyibe kerül a fesztiválozás a szomszédos országokban

A Sziget Fesztiválra háromnapos bérletet 280 euróért (vagy 112 ezer forintért) vásárolhatunk. Összehasonlításképp körbenéztünk, a régiós országok hogyan kalkulálnak a helyi jelentősebb fesztiválok bérletáraival.