Extra

Végre az egyetemistákat is meghallották a szervezők: új időpontban lesz jövőre a Balaton Sound

A Balaton Sound fesztivált 2024-ben július első hetén tartják meg, hogy az érettségiző diákok és az egyetemi hallgatók is nagyobb számban részt vehessenek a rendezvényen. Ezzel együtt új diákjegyet is meghirdettek, kedvezményes áron már november 2-tól meg lehet vásárolni.

Ezen a héten kezdődik a bérletértékesítés a 2024-es Heineken Balaton Sound fesztiválra. November 2-tól 72 órán keresztül lesznek elérhetők az Early Bird jegyek, a nyári esemény legkedvezőbb árú belépői.

 Balaton Sound
Július első hetére időzítik a jövőre Balaton Soundot, hogy a vizsgák miatt az egyetemisták és a gimnazisták se maradjanak le a buliról. Ezzel együtt diákjegyet is kínálnak a szervezők. A legkedvezményesebb Early Bird bérletek november 2-tól kphatók.
Fotó: Németh Levente / Somogyi Hírlap

A csupán három napig megvásárolható bérletek 64 900 forintba kerülnek, illetve idén már diákjegyet is kínálnak a szervezők 53 900 forintért.

A diákjegy bevezetése szükségszerű lépés a szervezőktől, hiszen a 2024-es fesztivált egy héttel később kezdik, hogy a érettségiző diákok és az egyetemisták is részt vehessenek a Balaton-parti bulin. Az érettségi és a felsőoktatásban a vizsgaidőszak június végéig eltart, így az elmúlt években sok tanuló maradt le a Balaton Sound fesztiválról.

A jövő évi Sound 2024. július 3. és 6. között lesz.

Drogok és bűnözés: így kerüljük el a bajt fesztiválozás közben – VG Podcast

A nyár legnagyobb turisztikai eseményei közé tartoznak a fesztiválok. A Sziget világszinten híres rendezvény, ahova még Új-Zélandról is ezrek érkeznek az idei nyáron. Emellett más fesztiválok is várják a hazai és külföldi közönséget, többek között a Balaton Sound. A fesztivál részeként már ötödik éve szervezik meg a Safety First programot a rendezők a biztonságos fesztiválozás hangsúlyozása érdekében. A program két nagykövete, Zacher Gábor és Molnár István Jenő volt a VG Podcast vendége.

A Heineken Balaton Sound projektvezetője, Filutás Anna elmondta, hogy a fesztivál új időpontját a zamárdi vezetéssel közösen határozták meg.

A zamárdi lakosok támogató álláspontja alapján azonban a város idén úgy döntött, hogy 2024-ben már egy héttel később kezdődhet a fesztivál. Emiatt mindenképp még nagyobb érdeklődésre számítunk a hazai és nemzetközi piacon egyaránt, hisz az idei fesztiválról rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, kiemelve az elektronikus zenei műfajok változatosságát, a nagyszínpad látványvilágát, a hangulatos strandszakaszokat vagy az általános infrastrukturális és kényelmi fejlesztéseket 

– mondta a projektvezető.

Mivel jövőre az érettségiző diákok és az egyetemi hallgatók is nagyobb számban lehetnek jelen a Soundon, a szervezők sokkal több vendégre számítanak. Ezzel kapcsolatban Filutás Anna megemlítette, hogy 2024-ben nagyobb helyszínre álmodják meg a fesztivált. Erről több információt egyelőre nem árult el, de azt hozzátette, hogy a kempingszolgáltatást is újragondolják.

 

Heineken Balaton Sound diákjegy Sound mozaik fesztivál
Kapcsolódó cikkek