Az ellenfél nehéz helyzetbe hozta a magyar csapatot, mélyen védekezett, és nem hagyott teret, a második félidőben sikerült nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni – így kommentálta a vasárnapi meccset Marco Rossi szövetségi kapitány. Hozzátette: elsősorban Szoboszlai Dominiknak köszönhetően nyerték meg a meccset, de nagyon örül Nagy Ádám góljának is. 

Szoboszlai Dominik beszél a szurkolók között a mérkőzés után a budapesti Puskás Arénában. Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

 

A magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető hosszasan méltatta a meccs hősét, a két perc alatt két góljával fordító Szoboszlait. 

Ő billentette el a mérleg nyelvét. Az a futballista, aki képes megfordítani a mérkőzés menetét. Szoboszlai világszinten is éljátékos lesz

– beszélt a nemzeti együttes 23 éves csapatkapitányáról.

Rossi kifejtette, rendkívül büszke a csoportelsőségre és a veretlenségre is. A meccset követő pillanatokról úgy nyilatkozott, nehéz átadni vagy elmesélni, ahogy a szurkolók ünnepeltek, ezt át kell élni.

Miodrag Radulovic, a montenegrói edző így fogalmazott: a második félidőben két perc alatt két gólt kaptak egy kiváló játékostól.

Szoboszlai ezért került annyiba, amennyiért megvették, és ezért játszik ott, ahol játszik. Kalapot kell emelnünk előtte

– méltatta a magyar játékost a montenegrói szakvezető.

A magyar csapat öt győzelemmel és három döntetlennel, veretlenül és csoportelsőként jutott ki a jövő évi németországi kontinenstornára, amelynek december 2-i sorsolását a második kalapból várja majd.