Marco Rossi szövetségi kapitány négy helyen változtatott a magyar labdarúgó-válogatott három nappal ezelőtti kezdőcsapatán, az alakulatba bekerült Balogh Botond, Bolla Bendegúz, Nagy Zsolt és Gazdag Dániel is a Montenegró elleni utolsó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre.

A válogatott 11 találkozó óta veretlen.
Fotó: Illyés Tibor / MTI

A magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető a kapuban – ahogy eddig a sorozat összes találkozóján – Dibusz Dénesnek szavazott bizalmat, ezúttal Balogh Botond szerepel majd a védelemben. A jobb szélen Bolla Bendegúz, a balon pedig az eltiltott Kerkez Milos helyett Nagy Zsolt futballozik. 

A rivális támadásait szokás szerint Nagy Ádámnak és Styles Callumnak kell megszűrnie. A támadó trióban Ádám Martin lesz az előretolt ék, őt pedig a csapatkapitány Szoboszlai Dominik, valamint Gazdag Dániel segíti. A holland Danny Makkelie sípjelére a Puskás Arénában 15 órakor kezdődik a magyar–montenegrói mérkőzés, amelyet az M4 Sport és a Kossuth rádió élőben közvetít. 

A 11 találkozó óta veretlen és már biztos Eb-résztvevő nemzeti együttes döntetlennel bebiztosítaná a csoportelsőségét, amellyel december 2-án a második kalapból várhatja a hamburgi sorsolást. A magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapata: Dibusz – Balogh, Lang, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles, Nagy Zs. – Gazdag, Szoboszlai – Ádám.

A magyar foci húsz éve: a 457 nézőtől a 180 ezer forintos jegyig

Habár a csoportelsőség még nincs meg, de a magyar labdarúgó-válogatott már az Európa-bajnokság biztos részvevőjeként várhatja a Montenegró elleni selejtezőt. A vasárnap 15 órakor kezdődő mérkőzésre mintegy két és fél óra alatt minden jegy elfogyott, vagyis előreláthatólag 67 ezer néző lesz a Puskás Arénában. A meccsre akkora az érdeklődés, hogy a jegyüzérek is borsos áron kínálják a belépőket. Pedig nem volt ez mindig így.