Extra

Az életüket kockáztatták egy szelfiért – videó

A felvételen szereplő emberek a Los Angelestől északra található Pierpont-strandon figyelték a történéseket, amikor egy hatalmas, kósza hullám beterítette őket. A videón jól látszik, hogy a bámészkodók az utolsó pillanatig kivárnak, hogy elmeneküljenek a helyszínről. Az Egyesült Államok nyugati partvidékén tomboló viharok miatt legalább nyolc ember szorult kórházi kezelésre.

Az Egyesült Államok nyugati partvidékét péntekre virradóra szökőárhoz hasonlatos óriási hullámok árasztották el, több helyen áradásokat okozva. Tengerparti sétányokon többen megsérültek, miután a több méter magas hullámok elérték a gyalogosok által használt területet is – írja az MTI.

Massive waves cause damage at Santa Cruz beaches
Fotó: Anadolu via AFP

A meteorológiai beszámolók szerint Észak-Kalifornia tengerpartját helyenként 8-10, de néhol 12 méter magasságú víztömeg érte el, és hasonló nagyságú hullámok okoztak parti áradásokat a Hawaii-szigetek egy részén is. Az amerikai országos időjárás-előrejelző szolgálat azt közölte, hogy a rendkívüli hullámokat a Csendes-óceánon kialakult vihar hozta létre.

A brit The Guardianhoz eljuttatott felvételen jól látszik, hogy a bámészkodók az utolsó pillanatig kivárnak, hogy elmeneküljenek a helyszínről. A videón szereplő emberek a Los Angelestől északra található Pierpont-strandon figyelték a történéseket, amikor egy kósza hullám beterítette őket. A viharok miatt legalább nyolc ember szorult kórházi kezelésre. 

Az USA északi és középső része fölött karácsonykor jelentős havazással és jeges esővel, valamint szélviharral vonult át egy téli viharzóna, amelynek nyomán Észak-Dakotában is több tízezer ember maradt áram nélkül, és még pénteken is több ezer fogyasztónál szünetelt a szolgáltatás. A helyi kormányzó az egész államra kiterjedő szükséghelyzetet hirdetett.

 

hullám vihar árhullám menekülés los angeles
Kapcsolódó cikkek