Extra

Cápa végzett egy tinédzserrel

Ausztrália déli részén történt a cápatámadás, a parttól alig 30-40 méterre.

Egy tizenéves fiú lett cápatámadás áldozata az egyik dél-ausztráliai üdülő- és szörfözőhely előtti vizekben csütörtökön. A holttestet a támadás után kihúzták a vízből a a Yorke-félszigeten lévő Innes Nemzeti Parkban lévő Ethel Beach közelében – közölte a helyi rendőrség.

A public order notice is seen near the site of a fatal shark attack off Little Bay Beach in Sydney on February 17, 2022, as authorities deployed baited lines to try to catch a giant great white shark that devoured an ocean swimmer, the city's first such attack in decades. (Photo by Muhammad FAROOQ / AFP)
Fotó: AFP

Az ausztrál ABC televíziónak Marty Goody, egy helyi lakos, aki évtizedek óta szörfözik a környéken elmondta, hogy a fiú alig 30-40 méterre lehetett a parttól az óceán irányába tartó legszélesebb nyílt területen, ahova a nagy hullámok érkeznek.

 Ez az első végzetes cápatámadás egy 46 éves férfi májusi halála óta. Őt az Eyre-félszigeten lévő Walkers Rocks Beach-en marcangolta szét egy cápa. Februárban egy 16 éves fiút ölt meg cápa egy nyugat-ausztráliai folyóban.

 

szörfözőhely óceán cápatámadás
Kapcsolódó cikkek