Extra

Elkészült a szánkópálya és a sípálya a Normafán

A szánkópálya és a sípálya is elkészült a Normafán, az Anna réten. Így a téli sportok kedvelői már használhatják az este tízig kivilágított pályákat.

Hóval várja a szánkózni és síelni vágyókat a Normafa! – írta a XII. kerület a közösségi oldalára. Az önkormányzat a Facebookon közölte, hogy a szánkópálya és a sípálya is elkészült a Normafán, az Anna réten. Így a téli sportok kedvelői már használhatják az este tízig kivilágított pályákat. A szánkópálya ingyenes, a sífutópálya a tavalyi árakon látogatható. Gyerekeknek és 12. kerületi lakosoknak ezer forint naponta, máshonnan érkező felnőtteknek kétezer forint. 

Fotó: Normafa természetesen / Facebook

Az önkormányzat figyelmeztet: mivel a Normafa parkolója ilyenkor pillanatok alatt megtelik, ezért arra kérnek mindenkit, hogy lehetőleg közösségi közlekedési eszközök igénybevételével látogassák a Normafát. Megfogalmazásuk szerint az elmúlt másfél-két évtized „nem halmozta el” a kerületet a nagy havazások, de tavaly év végén kétszer is lehetett örülni a hónak. De tavaly volt arra is példa, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat az ónos eső miatt biztonsági okokból lezárta a Normafa területét. A Normafán régi hagyománya van a téli sportoknak. Az első fővárosi síversenyt – az országban a negyediket – is itt, a Normafán rendezték meg 1909. február 28-án.  

Budapest, 2023. január 21.Szánkózók a behavazott Normafánál 2023. január 21-én.MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd /  MTI

A pályák az elmúlt idényben is rendkívül népszerűek voltak. A téli hónapokban a sífutó pálya közel 80, a szánkópálya közel 60 napon keresztül működött. Ez idő alatt több tízezer látogató, valamint közel 100 óvodai és iskolai csoport használta a pályákat.  A Normafa Látogatóközpont információkkal, brosúrákkal és mini kiállítással is várja az érdeklődőket. A falakon és a tévé képernyőjén a normafai síelések emlékei, régi plakátok és filmfelvételek emlékeztetnek arra, hogy a Normafát havas teleken mindig ellepték és élvezettel használták a síelők és a szánkózók. 

Rossz hír érkezett: az elkövetkező napokra visszatér a mínusz 10 fok

Többször lesz hajnalban mínusz 10 Celsius-foknál hidegebb, de csütörtökön plusz 17 fok is előfordulhat.

 

szánkópálya sípálya Normafa
Kapcsolódó cikkek