Extra

Igazi tavasz jöhet hétvégén

A szél azért erős, olykor viharos is lehet.

Szerdán a pára- és ködfoltok feloszlása után északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől szórványosan várható eső, zápor – derül ki a Köpönyeg.hu friss előrejelzéséből, mely szerint ugyancsak szerdán az északnyugati szél megerősödik.

A nap aztán csütörtökön is párával és ködfoltokkal indul, melyek feloszlása után északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől szórványosan várható eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik, 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

PEZ_5284
20230204 Zalaegerszeg Viharos szél országszerte, Zalaegerszegen is. Fotó: Pezzetta Umberto pu Zalai Hírlap 20230204 viharos szél zalaegerszeg utcáin zalaegerszeg pezzetta umberto pu zalai hírlap
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Pénteken némileg beborul az ég, de csak néhol lehet zápor. A hőmérséklet ugyanakkor csak 4–9 fokig emelkedik, és a nyugati, északnyugati szél is erős lehet.

Noha szombaton és vasárnap is változóan felhős maradhat az ég, amit akár erős, olykor viharos északnyugati szél is kísér, 

a hőmérséklet már 9–14 fokig emelkedik, és kora tavaszias idő várható.

A jövő hét elején, hétfőn erősen felhős időre van kilátás, de eső nem lesz. A nyugati szél viharossá fokozódik, 12–15 fokos enyhe idő várható.

 

szél hétvége felhőzet
Kapcsolódó cikkek