Extra

A Nintendo Switch lehet minden idők legkelendőbb konzolja

A tavalyi év utolsó három hónapjában több mint 14 millió Nintendo Switch konzolt adtak el világszerte. Ezzel a globális értékesítés elérte a 139 millió darabot. A szakértők arra számítanak, hogy 2025-ben a Switch letaszíthatja a Playstation 2-t a trónról.

Az eladások lassultak ugyan, de még így is jól fogy a Nintendo Switch konzol. A japán cég 2017-ben piacra dobott konzolja hatalmas újítás volt az addigi gépekhez képest. Az átalakítható eszközt lehet televízióra kötve, illetve kézikonzolként is használni. A szakértők abban egyetértenek, hogy a Nintendo Switch képességei messze elmaradnak a jelenlegi konzolgeneráció képességeitől, de a hordozhatóság és az exkluzív játékok így is rendkívül népszerűvé teszik.

New Nintendo Switch launching in Japan
A Nintendo Switch lehet minden idők legkelendőbb konzolja.
Fotó: AFP

Eddig több mint 139 millió Nintendo Switchet adtak el, ebből majdnem 14 milliót darabot csak a 2023. december 31-én záródott negyedévben

írta meg a Gamespot.

Így ez lett minden idők harmadik legnagyobb számban értékesített konzolja a Nintendo DS és a Playstation 2 mögött. A trónfosztás azonban már csak idő kérdése.

A Nintendo a legnagyobb titoktartás mellett bemutathatta az új konzolját néhány fejlesztőnek

Megjelentek az első információmorzsák a Nintendo új konzoljáról. A japán cég állítólag válogatott videójáték-fejlesztők egy szűk csoportjának már demonstrálta a hardver erejét. Egyelőre nagyon kevés információ van az új konzolról, miközben a jelenlegi Nintendo Switch konzol még nagyon erős játékfelhozatalt kap a következő hónapokban.

Mivel a Nintendo DS-t és a Playstation 2-t már nem árulják kereskedelmi forgalomban, így a még mindig népszerű Switchnek jó esélye van rá, hogy megdöntse a rekordot. Az előrejelzések szerint 2024 márciusára már elérheti a konzol a 141 millió eladott darabot.

A Nintendo DS-ből 154 millió példány fogyott, a dobogó csúcsán pedig a Playstation 2 terpeszkedik 155 milliós értékesítéssel. Várhatóan a Switch 2025-ben ér majd fel a konzoleladások csúcsára. Sokan úgy gondolják, hogy a Nintendo Switch 2, amelyről egyelőre nagyon keveset lehet tudni, csak a trónfosztás után fog megjelenni.

 

Nintendo Switch Nintendo DS konzol
Kapcsolódó cikkek