Extra

Egy ideig ne zavarjuk Sam Mendest: egyszerre négy Beatles-filmet rendez

Az Oscar-díjas rendező nagy fába vágta a fejszéjét a Sony támogatásával, a Beatles minden egyes tagjának szemszögéből külön filmet készít.

Az Oscar-díjas Sam Mendes négy új filmet rendez a Beatles együttesről: egyet-egyet minden Beatles-tag szemszögéből – írta szerdán a BBC News.

Oscars nominees luncheon - Arrivals
Sam Mendes nagy fába vágta a fejszéjét, a bemutatókat 2027-re tervezik.
Fotó: AFP

Paul McCartney, Ringo Starr, valamint a néhai John Lennon és George Harrison családja már áldását adta a produkciókra, amelyek elkészítéséhez Mendes a zenei jogokat is megszerezte.

A négy filmet a Sony Pictures és Mendes Neal Street produkciós cége gyártja. A mozis bemutatókat 2027-re tervezik. Az egyelőre nem derült ki, hogy egyszerre vagy egymás után forgalmazzák-e a produkciókat. A Sony közlése szerint erről még idén tájékoztatják a közönséget.

Mendes filmes projektje lesz az első forgatókönyv alapján készülő produkció, amelyhez a Beatles és az Apple Corps biztosítja a teljes körű biográfiai és zenei szerzői jogokat.

A rendező korábbi filmjei között szerepel az Amerikai szépség, az 1917, A fény birodalma, a Skyfall és a Spectre – A fantom visszatér is.

A Beatlest mindmáig a legnagyobb brit együtteseként emlegetik az olyan klasszikussá vált lemezeiknek köszönhetően, mint a Rubber Soul, Revolver, Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band és az Abbey Road. Legnépszerűbb számaik között van a Yesterday, Hey Jude, A Hard Day’s Night, Eight Days A Week, Let It Be, Come Together, Here Comes The Sun, Twist and Shout, Love Me Do és a Help!

Napoli,,Turntables,With,The,Beatles,Vinyls,In,The,Background.,03/11/2018
A Beatles máig a világ egyik legnépszerűbb zenekara.
Fotó: Shutterstock

A BBC felidézte, hogy több mint ötven évvel a Beatles felbomlása után, tavaly novemberben jelent meg az együttes utolsó dala, amely azonnal a brit slágerlisták élére ugrott. A Now and Then című számot eredetileg John Lennon vette fel egy 1970-es évekbeli demóanyagra, az együttes két még életben lévő tagja, Paul McCartney és Ringo Starr pedig tavaly öntötték végső formájába.

A Beatles tagjainak közös festménye rekordáron kelt el egy aukción

Egy Christie’s-aukción a Beatles négy tagja által az 1966-os japán turnén készített festmény 1,7 millió dollárért kelt el.

 

 

John Lennon George Harrison Beatles sam mendes Oscar
Kapcsolódó cikkek