Baleset érte Bodrogi Gyulát – írta a Blikk. A 89 éves Kossuth-díjas színművész 

a Nemzeti Színházban esett el, és megrepedt a bal karjában az egyik csont. A keze azóta is fel van kötve, ám ez nem akadályozza őt a munkában, továbbra is játszik.

BODROGI Gyula
Fotó: Kovács Tamás / MTI

A lap  cikkéből kiderült, hogy a nemzet színésze április 15-én lesz kilencvenéves, ám szombaton, a Színházak Éjszakáján előre felköszöntötték. A Karinthy Színház ugyanis a rendezvény zárásaként egy meglepetésünnepséget szervezett Bodrogi tiszteletére, ahol unokája és volt felesége, Voith Ági mellett többek között Koltai Róbert, Szilágyi Tibor, Straub Dezső és Balázs Andrea is köszöntötte, ő pedig nagyon meghatódott.

Az esten a színész bal kezét felkötve jelent meg, ugyanis, mint a Blikk megtudta, nemrég baleset érte őt a Nemzeti Színházban. A lap elérte Bodrogit, aki megerősítette: tíz napja a Nemzeti Színházban balesetet szenvedett, és orvosi ellátásra szorult.

Sajnos elestem. Jöttem le a színház lépcsőjén a színészbejárónál, amikor beakadt a sarkam, és putty, már a földön is voltam.

A színész az esés közben a bal kezével próbálta magát védeni, ennek következtében elrepedt a csont a karjában.

Még nem tudom, meddig kell így hordanom, majd az orvos megmondja. A lényeg, hogy jól vagyok, ez csak egy kis baleset, hamar rendbe jövök.

A munkától azonban nem rettenti vissza a sérülés, ugyanúgy dolgozik, holnap például az Egri csillagokban játssza Szulejmán szerepét, és ahogy a lapnak elmondta: a nézők észre sem fogják venni, hogy megsérült.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy végtagsérülésekkel szállították a mentők kórházban Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót. A két színészt meg kellett műteni, állapotuk súlyos volt, de nem életveszélyes. A baleset miatt Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója lemondott tisztségéről, ám ezt Csák János kulturális miniszter nem fogadta el.