Extra

Emberekre támadt egy medve, holtan találtak egy nőt Szlovákiában

Medvetámadásról érkezett bejelentés a segélyhívóra, egy nőt a helyszínre riasztott rendőrök holtan találtak.

A liptószentmiklósi járásbeli Déménvölgy (Demanovská Dolina) község területén két embert üldözőbe vett egy medve – derült ki a rendőrséghez beérkezett bejelentésből. A hatósági tájékoztatás szerint egy férfire épségben bukkantak rá, egy nőt pedig holtan találtak meg.

A,Big,Brown,Bear,Running.,Brown,Bear,Jumps,On,Grass.
A szlovákiai medvetámadás áldozata egy 31 éves fehérorosz állampolgár.
Fotó: Nadezda Murmakova

Az Új szó hírportál beszámolója szerint a medvékre szakosodott beavatkozó csapatot szintén a helyszínre riasztották. Hogy pontosan mi történhetett, egyelőre nem tudni – a nyomozás még folyamatban van, részletesebb információkkal a rendőrség nem szolgált.

A környezetvédelmi minisztérium tájékoztatása szerint az incidens áldozata egy 31 éves fehérorosz állampolgár. A tragikus eset a Jasná-síterephez tartozó Repiská közelében történt. A tárca államtitkára, Filip Kuffa elmondta, ha beigazolódik a közvetlen medvetámadás ténye, az üggyel kapcsolatban semmit sem fognak eltussolni.

A minisztérium egyúttal emlékeztetett arra, hogy Romániával együtt javaslatot nyújt be az Környezetvédelmi Miniszterek Tanácsa következő ülésén a medvék alacsonyabb kategóriába való átsorolására, amely lehetővé teszi a medvepopuláció elleni hatékony és aktív védekezést.

Kézikönyvvel veszi fel a harcot a medvékkel Pozsony

A szlovákiai környezetvédelmi minisztérium február végéig elkészíti a barna medvékkel kapcsolatos válságkezelési útmutatót. A kézikönyv szükségességét indokolva a tárca rámutatott, hogy a barna medvék olyan területeken is elszaporodtak, ahol korábban nem fordultak elő.

 

 

 

medve rátámadt barna medve Szlovákia
Kapcsolódó cikkek