Hatalmas tűz tombolt Rákosrendező vasútállomáson hétfő késő este, a Teleki Blanka utcánál. A telepen vasúti talpfák gyulladtak ki, a terjedő lángok pedig egy harminckét köbméteres gáztartályt is veszélyeztettek. A tartályt a MÁV szakembereinek sikerült távolabb vontatni, mielőtt katasztrófa történt volna. 

Rákosrendező
A maxi-Dubaj területén pusztító tűz elleni küzdelemről osztott meg videót a katasztrófavédelem / Fotó: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A tűz egy száz méter hosszú, húsz méter széles, öt méter magasságú talpfarakást és a környezetében található aljnövényzetet érintette

– írta közleményében a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Már járnak a vonatok Rákosrendezőn, miután tűz ütött ki az állomáson

Azt est folyamán vasúti talpfák gyulladtak meg a rákosrendezői állomáson, de már sikerült eloltani a tüzet, és újra menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A fővárosi hivatásos, valamint rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók, illetve a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei hajnali két órára tudták megállítani a tűz terjedését. A közleményből az is kiderült, hogy az oltásban 19 jármű és több mint ötven tűzoltó vett részt.

A tűz ellen egész éjszaka harcoltak a tűzoltók, kedd reggel még minden voltak pontok, ahol égett a tűz. Személyi sérülés nem történt.

Az oltásról a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság megosztott egy videót. A felvételen látszik, ahogy a tűzoltók dolgoznak a lángok eloltásán. A YouTube-ra feltöltött videót kézikamerás és drónfelvételekből vágták össze.

A rákosrendezői tűzvész azon a helyen történt, ahol a kormány a maxi-Dubaj beruházást tervezi megvalósítani.