Extra

Újra fagyni fog a következő napokban

A korai nyár után hirtelen visszatér a tél: keddtől folyamatosan zuhanni kezd a hőmérséklet, csütörtökön pedig már hajnali fagyra is készülni kell. A jó idő a hétvégén sem tér vissza.

Derült, csapadékmentes idő lesz hétfőn, akár 31 fokos nappali hőmérséklettel. Délutántól északnyugat felől egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, emellett egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra, sőt néhol zivatarra is. Az ország délkeleti felén, kétharmadán erős lesz a délnyugati szél, északon, északnyugaton ezzel szemben az északnyugatira forduló szelet csak záporok, zivatarok környezetében kísérhetik erős széllökések. Késő estére 12 és 21 fok közé hűl le a levegő. A hét közepére megjön a fagy.

Frozen,Icy,Flowers,In,Winter.,Rime,Or,Hoar,Frost,On
fagy
Újra fagyni fog a következő napokban / Fotó: Shutterstock

Kedden kifordul magából a világ

Északnyugat felől mindenhol beborul az ég, és többfelé várható eső, zápor, délkeleten zivatar is. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, olykor viharos, mellyel körülbelül 15 fokkal hidegebb levegő zúdul be hazánk térségébe. 

Markáns lehűlés várható, napközben szinte semmit sem emelkedik a hőmérséklet.

Szeles, esős és hideg idő lesz szerdán

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte délen és keleten, később a középső és a keleti területen várható újabb eső, záporeső. Az északi szél sokfelé megerősödik. 11-12 fok körül alakul mindössze a hőmérséklet délután.

Csütörtökön akár hajnali fagyra is készülni kell

Erősen felhős idő valószínű, majd nyugat felől lassan csökken a felhőzet. A keleti tájakon még szórványosan eshet az eső. Viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. Reggel 3, délután 13 fok valószínű.

Péntek hajnalban még fagyhat, de nap közben elindul felfelé a hőmérő higanyszála

Napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Csak elszórtan alakulhat ki zápor. 

Hideg lesz a reggel, többfelé fordulhat elő talaj menti fagy, sőt akár 2 méteres magasságban is fagyhat! 

Délután 10-15 fok ígérkezik.

A korai nyár nem tér vissza a hétvégére

Az erősen felhős égből szórványosan fordulhat elő záporeső. Ismét erőre kap az északnyugati szél. Marad a hűvös idő 12-13 fok körüli maximumokkal.

 

szél hideg fagy zivatar
Kapcsolódó cikkek