Extra

Lencsevégre kaptak egy tornádót és a jégesőt - jó idő várható, de vihar bármikor lecsaphat

Lecsapott a vihar az országra szombaton is.

Már 17 tubát, azaz felhőtölcsért regisztrált idén az Időkép, ebből hetet az elmúlt két napban. Tegnap késő délelőtt pedig Rákóczifalva és Rákócziújfalu között az egyik tuba földet ért, tehát regisztrálták az év első tornádóját Magyarországon.

A lap olvasójának sikerült elcsípnie a forgószelet 11.30 tájékán a két település között autózva – közölte az Időkép. Vasárnap pedig újabb viharok csaptak le az országban. Nagy erővel csapott le a vihar Pest vármegyében: Maglódot brutális jégeső verte le.

A Blikk is beszámolt róla, hogy szombat délutánra több mint az ország felére kiadta a riasztást zivatarok miatt a meteorológiai szolgálat. Az előrejelzés szerint többfelé kell számítani nagy mennyiségű csapadékra, erős, viharos szélre, helyenként pedig villámlás és jégeső is lehet.

A Pest vármegyei Maglódon röviddel délután 3 óra előtt hirtelen csapott le a zivatar, és az eső mellett nagy mennyiségű jég is esett. Olvasónk felvételt is készített a településen uralkodó állapotokról. A fotókon és videón jól látni, hogy közepes méretű jégdarabok hullottak.

Hatalmas jégeső volt Eplényben is.


A HungaroMet jelentése szerint, szombaton és vasárnap is általában gomoly-, és fátyolfelhők zavarhatják a napsütést. A legtöbb felhő a nyugati területeken várható. A záporok mellett a délutáni óráktól zivatarok, néhol intenzív zivatarok kialakulására is van esély. Éjszakára többnyire összeesnek a felhők, de a Dunántúlon maradhatnak felhősebb körzetek, ott további csapadék várható. A keleti, délkeleti szél csak zivatarok környezetében válhat viharossá.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 29 fok között alakul.

 

 

 

Pest vármegye tuba Maglód jégeső zivatar
Kapcsolódó cikkek