BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eső és jégeső is lecsaphat ránk a nyárias melegben

Kellemes hőmérséklettel, de gyakori csapadékkal kecsegtet az előrejelzés. Hétfőn nyárias meleg lesz 25 fok körüli maximumokkal.

Pünkösdhétfőn a gyakran megnövekvő gomolyokból többfelé alakul ki zápor, zivatar, főleg a délutáni órákban. Jégeső és felhőszakadás is előfordulhat, viharos széllel – írta a Köpönyeg.hu. Nyárias meleg lesz 25 fok körüli maximumokkal.

Robinia trees are in full bloom
nyárias meleg
tavasz 
május
időjárás
Nyárias melegre számíthatunk az ünnepi hétfőn, de megjöhet a csapadék is / Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP

Kedden gomolyfelhős időre számíthatunk, és estig inkább csak a dunántúli tájakon alakul ki zápor, zivatar. Késő este aztán délnyugat felől egy kiterjedt zivatarrendszer érheti el az országot. A délkeleti szél megerősödik, estétől a zivatarokat viharos széllökések kísérhetik, 21 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán reggelig sokfelé várható zivatar. Heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. Napközben szakadozik a felhőzet, de az újra megnövekvő gomolyokból újra kialakulnak záporok, zivatarok, nagyobb eséllyel délen, délkeleten, 17-24 fok várható.

Csütörtökön gomolyfelhők mellett többórás napsütés is valószínű. Napközben egyre inkább csökken a felhőzet. Elszórtan fordul elő zápor. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A csúcsérték 23 fok körül valószínű.

Pénteken és szombaton napos, gomolyfelhős időre van kilátás, mindkét nap szórványosan nyárias záporral, zivatarral, 25-26 fok körüli kellemes meleg ígérkezik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.