BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hétvégén is velünk marad a brutális hőség

Csütörtökön 28 és 36 fok között alakul a hőmérséklet csúcsértéke, délkeleten lehet forróság. Pénteken 38 fokos hőség is érkezhet.

Csütörtökön a sok napsütést csak fátyolfelhők zavarják, melyekből azonban nem alakul ki csapadék. Az északias szél többfelé megélénkül, mellyel az északi országrészbe frissebb levegő érkezik – írta a Köpönyeghu. A hőmérséklet csúcsértéke 28 és 36 fok között alakul, délkeleten lehet forróság.

időjárás
kánikula
Pénteken és szombaton tetőzhet a hőség / Fotó: AFP

Pénteken a sok napsütést inkább csak fátyolfelhők zavarják. Nem lesz eső. Országos hőség, sőt több helyen forróság várható 30–38 fokos maximumokkal. A délkeleti szél csak néha élénkül meg.

Szombaton a többórás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg a reggeli, illetve az esti órákban fordul elő szórványosan zápor, zivatar. A szél északnyugatira fordul és megerősödik, 29 és 35 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap reggelig többfelé fordul elő zivatar, zápor. Később sok napsütés várható, de délutántól ismét magasra törnek a gomolyok, és elszórtan újabb zápor, zivatar fordul elő, 32 fok körüli kánikula lesz.

Hétfőn és kedden sok napsütésre van kilátás, de elszórtan zápor, zivatar előfordulhat mindkét nap. A hőmérséklet 30–32 fok körül alakul.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.