BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beperelte párját egy új-zélandi nő, mert a férfi ígérete ellenére nem vitte ki a repülőtérre

A nő azt állítja, hogy a barátja megszegte szóbeli megállapodásukat, ami miatt lekéste a gépét, így új jegyet kellett venni és egyéb extra költségei keletkeztek. A bíróságot azonban nem hatotta meg, hogy későn ért a repülőtérre.

Bíróságra ment egy új-zélandi nő, miután barátja, akivel hat és fél éve voltak együtt, ígérete ellenére nem vitte ki őt a repülőtérre, emiatt pedig lekéste a gépét – közölte a The Guardian.

Hangzhou Opened Direct Flight to Oceania
Új-Zéland
repülő
repülőjegy
per
nő
repülőtér
Beperelte párját, mert nem vitte ki a repülőtérre / Fotó: NurPhoto via AFP

A nő koncertre ment volna barátaival, de csak egy nappal később ért a helyszínre. Állítása szerint párja megígérte, hogy kiviszi a repülőtérre és vigyáz kutyáira, amíg ő távol lesz. A nő előző nap megírta neki, hogy délelőtt 10 órakor kellett volna felvennie, de a férfi nem jött érte.

A sértett kiemelte:

az eset miatt extraköltségei keletkeztek.

Példaként említette

  • a másnapi utazást,
  • a repülőtéri transzfert
  • és a kutyapanziót.

Egy másik időpontra a nő kompjegyeket is vásárolt maguknak, hogy meglátogassák a fiait, ennek az árát is vissza szeretné kapni. A bíróságon hangsúlyozta: a férfi megígérte, hogy elmegy érte és vigyáz a kutyáira. A bíró, Krysia Cowie azonban azt mondta, ahhoz, hogy a megállapodás megszegésének jogi következményei legyenek, házastársaknak vagy élettársaknak kellene lenniük. Ha a barátok nem tartják be az ígéreteiket, és ezzel valaki anyagi veszteséget szenved, előfordulhat, hogy nem kapja meg a kártérítést – mondta a bíró.

A végzés szerint a férfi jelezte, hogy nem vesz részt a tárgyaláson, a bíróság pedig elutasította a keresetet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.