Friss hírek

Átható ürülékszag miatt tért vissza egy repülőgép Frankfurtba

Nem egyedi eset, hogy egy repülőgép technikai okok miatt visszatér a repülőtérre, ahonnan indult. Az az ok, ami miatt a United Boeing–777-ese előbb az Északi-tenger felett körözött, majd visszafordult Frankfurtba, nem nevezhető mindennapinak. Már nem bírták.

Furcsa pályát írt le nagypéntek délután az amerikai United Frankfurtból indult Boeing–777-ese. Az óceán túlpartjára, San Franciscóba tartó utasszállító először köröket írt le az Északi-tenger felett, majd kétórás sétarepülés után visszavitte az utasokat oda, ahonnan elindultak.

United Airlines Boeing 777 In Frankfurt AirportUnited Airlines Boeing 777 aircraft as seen in Frankfurt Airport FRA towed and taxiing to depart for a transatlantic flight to the United States. The wide-body long haul airplane has the registration N226UA and is powered by 2x PW jet engines. UAL UA is a major American airline with headquarters in Chicago Illinois, it is the third-largest airline in the world with a fleet size of 803 planes and member of Star Alliance aviation group. The current plane was grounded after March 19, 2020 as the world passenger traffic declined during the coronavirus covid-19 pandemic era with the industry struggling to survive. Frankfurt, Germany on March 12, 2020 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Átható okból fordult vissza Frankfurtba a United Boeing–777-ese  / Fotó: AFP

A séta nem volt kellemes, a visszafordulás oka nem volt mindennapi.

Az történt, hogy az utasteret átható ürülékszag öntötte el. A hétéves gép legalább egyik WC-je meghibásodott, tartályának tartalma elkezdett beömleni az utastérbe. 

A malőr oka egyelőre nem ismert. Az biztos, hogy a problémát észlelve a gép személyzete felvette a kapcsolatot a szárazföldi technikai személyzettel, akik azonban nem tudtak megoldást kínálni, miközben a gép a tenger felett körözött – írta a német Bild

A kapitány ezek után úgy döntött: az UA59-es járat utasai ebben a bűzben nem tudnak elviselni egy félnapos utat, ezért visszairányította a gépet a kiindulási repülőtérre – ezt a légitársaság szóvivője mondta el az RTL.de-nek.

Az utasoknak, akiknek váratlan fordulattal kezdődött a húsvétja, másik járatokra foglaltak jegyet. A Boeing–777-es egyelőre nem tudott visszakerülni a forgalomba.

Keddtől elesik a ferihegyi reptér: forgalomterelés és sávzárás lesz az M4-en – térkép

A jövő héten az M0-s autóút felől közvetlenül nem lesz elérhető a budapesti repülőtér. Aki nem akarja lekésni a repülőgépét, időben tájékozódjon.

 

 

 

United repülőgép Frankfurt ürülék
Kapcsolódó cikkek