A Giro d'Italia országúti kerékpárverseny miatt péntektől vasárnapig számos helyen kell ideiglenes útlezárásokra készülni – közölte a Magyar Közút Zrt. csütörtökön.

A háromnapos esemény ideje alatt a verseny útvonalán több órányi teljes útlezárások lesznek pénteken a Budapest-Székesfehérvár-Visegrád útvonalon, szombaton Budapest belvárosában, míg vasárnap a Kaposvár-Nagykanizsa-Balatonfüred útvonalon.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a kerékpárosok érkezése előtt majdnem 3 órával már le kell zárni az érintett szakaszokat, ezért azt kérik, hogy aki teheti, kerülje el a verseny útvonalának térségét. Az érdeklődőknek érdemes arra készülni, hogy a rajtnál és a célnál a gépjárművel parkolás is több időt vehet igénybe.

Résztvevők a Felvezető kör elnevezésű rendezvényen, a Giro d’Italia kerékpáros körversenyen induló Valter Attila, a Groupama-FDJ kerékpárcsapat tagja és a támogatóinak szervezett közös kerékpározáson a városligeti Zielinski hídon 2022. május 3-án. A magyar versenyző ezer kerékpárossal tekert  keresztül a Városligeten a Giro d’Italia Nagy Rajtjának helyszínére, a Hősök terére. A május 6-án rajtoló Giro első három szakaszát rendezik Magyarországon, amelyet korábban még egyik háromhetes verseny sem érintett.
MTI/Mohai Balázs
Résztvevők a Felvezető kör elnevezésű rendezvényen, a Giro d’Italia kerékpáros körversenyen induló Valter Attila, a Groupama-FDJ kerékpárcsapat tagja és a támogatóinak szervezett közös kerékpározáson a városligeti Zielinski hídon 2022. május 3-án. Fotó: Mohai Balázs / MTI

Kiemelték, hogy Visegrádon a befutó helyszínét csak gyalogosan lehet megközelíteni, ami a komptól számítva egy órát is igénybe vehet.
A 71-es főúti versenyszakaszokat érdemes a Balatoni Bringakörön megközelíteni.

Pénteken Budapestről Dunaújváros, illetve Székesfehérvár, valamint Szentendre irányában a szokásosnál is nagyobb torlódásra kell számítani.

Ezen a napon az M0-s autóút déli szakaszán egyes csomóponti ágakat is lezárnak.

Budapestről Nagymarosra különvonat közlekedik pénteken, ahonnan komp viszi át a nézőket Visegrádra. A komp gépjárműveket nem szállít a befutót megelőző időszakban. Tihanyba vasárnap a komp szintén csak nézőket szállít a versenyt megelőzően – jelezték.
Hozzátették, hogy pénteken Budapesten, vasárnap pedig Kaposváron a verseny útvonalán már 10 órától megkezdődnek az útlezárások. Ezek idején az M1-es és M7-es autópálya egyes szakaszai terelőútként is üzemelnek.

Az országos utakat érintő forgalmi helyzetről érdemes még utazás előtt tájékozódni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál – áll a közleményben.
 

Fejre áll a hétvégére Budapest közlekedése, itt számíthat lezárásokra

Giro d’Italia kerékpárverseny miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2022. április 29. és május 8. között Budapest több kerületében.