Szerdán sok napsütésre számíthatunk, kevés gomolyfelhővel. Esetleg a nyugati határszélen fordulhat elő zivatar, zápor. Rekkenő hőség lesz 33–38 fokos maximumokkal. A délkeleti szél megélénkül.

Csütörtökön is sok napsütésre számíthatunk, csak kevés felhő jelenik meg az égen. Nem lesz eső. Országos hőség, több helyen már forróság lesz 34–39 fokos maximumokkal. A déli szél időnként megélénkül.

Pénteken a napsütés mellett magasra törnek a gomolyok, elsősorban a Tiszántúlon és északnyugaton pattannak ki zivatarok. 34 és 40 fok között változik a hőmérséklet, rekkenő hőség lesz. Estétől megerősödik az északnyugati szél.

Szombat reggelig a Dunától keletre szórványosan lehetnek záporok, zivatarok; majd ragyogó napsütés következik. Napközben már kicsi az esély csapadékra. Az eleinte még erős északnyugati szél délutánra mérséklődik. Csak pár fokos felfrissülést hoz a hidegfront: 30–35 fokos országos kánikula lesz délután.

Vasárnap túlnyomóan napos, száraz, igazi strandidő valószínű. 33 fok körüli értékeket mérhetünk. Az északi szél csak néha élénkül meg.

Fotó: MTI