Kedden a sok napsütést gomolyfelhők zavarják, és főleg az északi tájakon alakulhat ki zápor, zivatar. A szél csak zivatarok környezetében erősödik meg. 35 fok körüli országos hőség lesz.

Szerdán is sok napsütésre számíthatunk kevés gomolyfelhővel. Esetleg a nyugati határszélen fordulhat elő zivatar, zápor. Rekkenő hőség lesz 33-38 fokos maximumokkal. A délkeleti szél megélénkül.

Csütörtökön marad az igazi strandidő sok napsütéssel. Csak kevés felhő jelenik meg az égen, kicsi az esély csapadékra. Több helyen lesz forróság, a hőmérséklet 33 és 40 fok között alakul. A délkeleti szél ismét élénk lesz.

Pénteken eleinte marad a napos idő, majd késő délutántól egyre több helyen alakulnak zivatarok, záporok. Estétől északnyugatira fordul és megerősödik az északnyugati szél. Egy gyenge hidegfront érkezik. Napközben még meleg lesz: 36-37 fokos forró idő valószínű.

Szombaton eleinte északnyugaton, délután keleten fordul elő zápor, zivatar. Ezt leszámítva többórás napsütés várható. Az északnyugati szél gyakran lesz erős. 29 és 35 fok közötti értékeket mérhetünk, alig lesz érezhető a pár fokos felfrissülés.

Vasárnap sok napsütésre van kilátás, miközben ismét 30 fok felett alakul a hőmérséklet, marad az országos kánikula.

Fotó: MTI