BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szeptembertől többet kell fizetniük a turistáknak a BKK-jegyekért

A Fővárosi Közgyűlés többek között azt is kezdeményezte, hogy a bérleteket a munkáltatók adó- és járulékmentes juttatásként biztosíthassák a munkavállalók számára.

Emelkedik a Budapestre látogató turisták által vásárolt időszakos utazási bérletek ára – döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

Szeptember 1-jétől a 24 órás jegy 1650 forint helyett 2500 forintba kerül, 

a csoportos 24 órás jegy ára 3300-ról 5000 forintra nő, a 72 órás jegy 4150-ről 5500 forintra, a hetijegy ára pedig 4950-ről 6500 forintra emelkedik. A napijegyek közül nem változik az iskolás csoportok által használható kedvezményes csoportos tanulójegy ára és az 5/30 BKK napijegy ára, továbbá a rendezvényhez kapcsolódó jegyek ára.

A közgyűlés döntése szerint változnak a pótdíjak is. A helyszíni pótdíj 8 ezer forintos összege 12 ezerre nő, a nem a helyszínen fizetett pótdíj 16 ezer forintról 25 ezerre, a 30 napon túli befizetés esetén alkalmazandó 32 ezer forintos összeg pedig 50 ezerre emelkedik.

Budapest,,Hungary,-,February,2021,:,Metro,Sign,In,The
Fotó: Shutterstock

Ugyanakkor lehetővé válik, hogy ha valaki a pótdíjazás napjával kezdődő érvényességgel vásárol bérletet, a pótdíj 6 ezer forintra csökken. Emellett emelkedik a kezelési díjak mértéke és megszűnnek, illetve összevonnak egyes, alig vagy egyáltalán nem használt jegy- és bérletfajták. A közgyűlés rögzítette: szükségesnek tartja, hogy a kormányzat segítse a közösségi közlekedés használatát, ezért felkérte Karácsony Gergely főpolgármestert, kezdeményezze a kormányzatnál a közösségi közlekedési szolgáltatásnak átsorolását az általános forgalmi adó legkedvezményesebb kulcsába. Továbbá azt, hogy a bérleteket a munkáltatók adó- és járulékmentes juttatásként biztosíthassák a munkavállalók számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.