Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte a Dunántúlon várható eső, havas eső, a magasabban fekvő tájakon havazás is. Délután a csapadék a Dunától keletre lesz jellemző – ismertette a Köpönyeg.hu előrejelzése. A délies szél megerősödik. 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Reflection,Of,Tree,In,Water,Puddle,On,The,Sidewalk
eső, csapadék
Borús, esős hétre kell felkészülnünk.
Fotó: Shutterstock

Kedden a reggelig, keleten délelőttig tartó eső után átmeneti szünet következik pár órás napsütéssel; majd délután délnyugat felől újabb felhősödés, estétől esőzés kezdődik. A hegyekben késő este havas eső, akár hó is lehet. A délnyugati szél megerősödhet. 5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerda reggel délen és keleten még eshet az eső, majd nagy területen lehet napsütés. Délután aztán menetrendszerűen felhősödés, estétől eső, havas eső várható. Néhol zápor, zivatar is lehet. A délnyugati szél megerősödik. 5–15 fok várható.

Csütörtökön eleinte délen és keleten valószínű eső, majd többfelé lehet csapadék, ami észak és nyugat felé haladva egyre inkább hó lesz. Az északi szél erős lesz, megkezdődik a lehűlés. Reggel 6, délután már csak 3 fok körül változik a maximum.

Pénteken erősen felhős időre van kilátás, elszórtan hózáporral, hószállingózással, néhol havas esővel. Egyre inkább viharossá fokozódik az északnyugati szél. 0–5 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Szombaton borult, szeles, igazi téli idő várható. Szórványosan lehet hózápor, havazás, miközben nagy területen fokozódik viharossá a szél. Csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet. Néhol hófúvás is kialakul.