Szerdán rétegfelhős időre számíthatunk, de – főleg a nap első felében – északkeleten többórás napsütés is lehet. Délután a délnyugati tájakon előfordulhat kisebb eső, szitálás – írta a Köpönyeg.hu. Plusz 4-5 fok körül alakul a hőmérséklet. Az északkeleti szél megélénkül.

Autumn,Rainy,Day,In,Natural,Green,Misty,Forest
eső, szél, csapadék, hűvös
Fotó: Shutterstock

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kevés napsütés főleg északkeleten lehet. Elszórtan fordul elő kisebb vegyes halmazállapotú csapadék. Nulla és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Az északkeleti szél időnként megélénkül.

Pénteken eleinte északkelet felől csökken, majd dél felől újra megnövekszik a felhőzet. Az ország déli felén szórványosan alakul ki havas eső, hó, szitálás. Élénk lesz az északkeleti, északi szél. Reggel országos fagy lesz, délután is csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet.

Szombaton az ország déli felén a borult égből további gyenge havazás, hószállingózás, esetleg havas eső várható. Észak felé haladva egyre nagyobb esély lesz a napsütésre. Élénk lesz az északnyugati szél. Nulla és 5 fok között változik a maximumérték.

Vasárnap észak felől tovább csökken a felhőzet, akár többórás napsütés is lehet. Reggel mínusz 5 és nulla, délután nulla és plusz 5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de csak elvétve fordul elő gyenge vegyes csapadék. A szél délnyugatira fordul és megélénkül, 1–6 fok valószínű.