Szerda délelőtt sokfelé várható eső, a hegyekben havas eső. A déli óráktól átmeneti csapadékszünetre számíthatunk, rövid időre a nap is kisüthet, majd délután délnyugat felől záporok alakulnak ki – közölte a Köpönyeg.hu. A délnyugati szél többfelé megerősödik. 5 és 13 fok közötti enyhe időnk lesz.

© Katona Tibor 20210209 Zalaegerszeg Esernyős idő, eső illusztrációFotó:  Katona Tibor KT Zalai Hírlap 20210209 Zalaegerszeg 

Esernyős idő, eső illusztráció

Fotó:  Katona Tibor KT 
Zalai Hírlap
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Csütörtök az erősen felhős, vagy borult égből estig többfelé számíthatunk újabb csapadékra: eleinte eső lesz, majd először a Dunántúl, később a főváros környezetében és az Északi-középhegységben egyre inkább havazás lesz a jellemző. Késő délutántól, estétől lassan megszűnik a csapadék. Megerősödik az északnyugati szél. Reggel 5, délután már csak 2 fok körül alakul a hőmérséklet.

Pénteken nyugaton változóan, keleten erősen felhős lesz az ég. Napközben csak gyenge vegyes csapadék lehet, majd estétől a Tiszántúlon már újra valószínű havas eső, havazás. Erős marad az északnyugati szél. +1, +3 fok várható délután.

Szombaton erősen felhős lesz az ég, de a Dunántúlon akár hosszabb napos időszakok is lehetnek. Elszórtan várható hózápor, hószállingózás, keleten havas eső. Erős marad a légmozgás. 0 és +3 fok között változik a hőmérséklet.

Vasárnap és hétfőn borult, vagy erősen felhős lesz az ég továbbra is. Vasárnap főleg keleten, hétfőn újra többfelé alakul ki vegyes halmazállapotú csapadék. Reggelente gyenge fagy, délután 0, +6 fok ígérkezik.