Szombaton erősen felhős, eleinte borult lesz az ég. Délelőtt még többfelé, délután inkább már csak délen és keleten számíthatunk esőre, záporra – írta a Köpönyeg.hu. Néhol zivatar is lehet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. Késő délutántól északnyugat felől csökken a felhőzet, és kisüt a nap. 15-17 fok körül alakul a hőmérséklet.

Karnok Csaba
20220820 Szeged Elmosta az eső a városi ünnepséget. A koszorúkat azért elhelyezték a szervezők Szent István és Gizella szobránál. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország 20220820 Szeged 

Elmosta az eső a városi ünnepséget. A koszorúkat azért elhelyezték a szervezők Szent István és Gizella szobránál. 

Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország
Elmoshatja az eső a vasárnap délutáni programunkat.
Fotó: Karnok Csaba

Vasárnap délelőtt a reggeli párafoltok feloszlása után fátyolfelhős, napos idő várható. Délutántól aztán erős felhősödés kezdődik, és a késő délutáni, esti óráktól nyugat felől elered az eső. A délnyugati szél több helyen megélénkül. 14-19 fok várható.

Hétfőn reggelig sokfelé lesz eső, záporeső, majd a Dunántúlon megszűnik a csapadék. A Dunától keletre azonban akár késő délutánig eshet az eső, sőt északkeleten havas eső is kialakulhat. Erős, több helyen viharos lesz az északnyugati szél, mellyel több fokkal hidegebb levegő zúdul hazánk térségébe. A legtöbb helyen napközben nem emelkedik, hanem csökken a hőmérséklet. Markáns hidegfront érkezik. 5-10 fok lesz.

Kedden felhőátvonulások lesznek elszórtan hózáporokkal, záporokkal. Sokfelé lesz viharos az északnyugati szél. Reggel mínusz 2(!), délután 7 fok valószínű.

Szerdán nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de kisebb eső csak estefelé nyugaton fordul elő. Reggel szinte mindenhol fagyni fog, a fagyzugos északi tájakon akár mínusz 10, mínusz 9 fok is lehet! Délutánra 10-11 fok köré melegszik a levegő.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső, zápor. Melegszik az idő: délután már 12-17 fok lesz.