Habár szombaton folytatták a törmelékek átkutatását Görögország legsúlyosabb vonatszerencsétlenségének helyszínén, várhatóan a nap folyamán mégis befejezik a keresést – számolt be róla az MTI a Reuters értesülésire hivatkozva.

Ahogy azt a Világgazdaság is megírta, kedden 57 ember vesztette életét, köztük sok egyetemista, amikor összeütközött egy 350 embert szállító szerelvény és egy tehervonat. A rendőrség közölte, hogy a hozzátartozók által eltűntként bejelentett 56 emberből 54-et már azonosítottak a holttestet között – szinte mindegyiküket DNS-vizsgálatok alapján. 

Egyelőre sok a kérdés a baleset körül, például az, hogy megfelelőképpen működtek-e a jelzőberendezések, illetve elvégezték-e a szükséges karbantartást. A katasztrófa országszerte heves indulatokat és tiltakozásokat váltott ki, sürgetve a vasút biztonsági rendszereinek és előírásainak áttekintését. A kormány emberi mulasztásnak tulajdonította történteket, de a vasúti dolgozók szakszervezetei szerint a szerencsétlenség a hiányos biztonsági rendszerek és a személyzeti létszámhiány miatt elkerülhetetlen volt. A tragédia miatt őrizetbe vették Lárisza város állomásfőnökét.