Június 18-án a Titan nevű tengeralattjáróval elveszett a kapcsolat, fedélzetén öt emberrel, köztük a brit milliárdos Hamish Hardinggal. A magánrepülők bérlésével és karbantartásával foglalkozó cégéből remekül élő üzletembernek nem ez volt az első veszélyes kalandja, ahogyan nem ő az egyetlen veszélykedvelő milliárdos sem.

Harding korábban is szerette a veszélyt, megtanult repülőt vezetni, ejtőernyőzött, búvárkodott és még űrutazáson is részt vett Jeff Bezosszal, sőt három világcsúcsot is tartott. Tagja volt egy csapatnak, mely Katarból indulva leggyorsabban kerülte meg a Földet egy magángépen, érintve mind a két sarkot. Ugyancsak 

ő volt az, aki a legnagyobb távolságot tette meg az óceán alján, 4,6 kilométert a Mariana-árokban.

Sir Richard Branson holds up photos that he brought with him into space, as he speaks after flying into space aboard a Virgin Galactic vessel, a voyage he described as the "experience of a lifetime" -- and one he hopes will usher in an era of lucrative space tourism at Spaceport America, near Truth and Consequences, New Mexico on July 11, 2021. "Congratulations to all our wonderful team at Virgin Galactic for 17 years of hard, hard work to get us this far," he said during a live feed as the VSS Unity spaceship glided back to Spaceport America in New Mexico.It reached a peak altitude of around 53 miles (85 kilometers) -- beyond the boundary of space, according to the United States -- allowing the passengers to experience weightlessness and admire the Earth's curvature.The trip proceeded without drama, and touchdown occurred at around 9:40 am Mountain Time (1540 GMT), about an hour after take-off. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP)
Fotó: Patrick T. Fallon / AFP

Éppen ezért nem aggódott a Titanichoz indított expedíció miatt sem, hiszen például a Mariana-árokba tett expedíció előtt 12 óráig nem evett, és részt vett a tengeralattjáró irányításában is.

A Lenta orosz hírportál más veszélykedvelő milliárdosokat is górcső alá vett, 

például a Microsoft-társalapító Paul Allent, 

aki azután kezdte keresni a kalandokat, hogy 1983-ban rákkal diagnosztizálták. Ekkor betegsége és Bill Gatesszel való konfliktusa miatt lemondott pozíciójáról a cégben, és többé vissza se tért oda, ám jelentős tulajdonrésze maradt.

Ebből aztán különösebb megerőltetés nélkül dőltek hozzá a milliárdok, így betegségéből felépülve azzal tölthette az idejét, amit szeretett, gitározott, jachtokat és kosárcsapatokat vett. 

Legnagyobb hajója a 126 méter hosszú kutatóhajó, az Octopus volt, melynek építésére 200, éves fenntartására 20 millió dollárt költött el. 

Szervezett ő is expedíciót a Mariana-árokhoz és az 1945-ben elsüllyedt Indianapolis cirkálóhoz, de alapított űrcéget is, Stratolaunch Systems néven. 2018-ban azonban kiújult a rákja és meghalt.

Szereti az őrült kalandokat Larry Ellison, az Oracle alapítója is, 

akinek a katonai repülés a hobbija, és aki egy leszerelt Mig-29-essel is rendelkezik. Ellison is nagy kedvelője a jachtoknak, ám ő vitorlás versenyeken is részt vesz a tengeren.

A kockázatkedvelő milliárdosok mások kedvenc játszótere az űrkutatás lett, ám a terület privatizálása csak a 21. században indult meg Jeff Bezos és Richard Branson közreműködésével. Az utóbbi kettő saját űrcégével az űrben is járt

A vagyonát a lemezkiadásból szerő Branson mindig is szerette a kalandokat, és 1986-ban rekordsebességgel szelte át az Atlanti-óceánt, majd egy évvel később elsőként tette meg ugyanezt egy hőlégballon segítségével. Az űrben pedig 8 nappal megelőzte az Amazon-alapító Jeff Bezost 2021 nyarán. Bezos űrhajója azonban – szemben Bransonéval – túljutott a Kármán-vonalon, amely 100 kilométerre van a Föld felszínétől, és amelyet sokan a világűr határának tartanak.

A szintén brit származású Richard Garriot azonban mind a kettejüknél előbb járt az űrben, miután 2008-ban az egyik első űrturistaként 30 millió dollárért látogatott el a Nemzetközi Űrállomásra. A küldetésben való részvételhez azonban az Ultima Online készítőjének meg kellett tanulnia oroszul, és részt kellett vennie a hagyományos űrhajóskiképzésen is.

Garriot volt az első Titanichoz tartó magánexpedíció szervezője is, sőt elmondása szerint az a merülés is majdnem tragédiával végződött, amikor a roncsot megzavarták, és lehetetlenné vált a kommunikáció. Akkor végül sikerült a felszínre jutni.