Filmforgatás miatt lezárják az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagymező utca között szombaton, 6.00 és 17.30 óra között. A forgatás a Magyar Állami Operaház előtt zajlik majd – derül ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki közleményéből.

Budapest,,Hungary,-,12.05.2022:,The,Hungarian,Royal,State,Opera,House
Fotó: Shutterstock

A lezárás miatt módosított útvonalon közlekedik a 105-ös és a 210B autóbusz is a jelzett időszakban mind a két irányban, és a Bajcsy-Zsilinszky út megállóhely helyett mindkét irányban a Szent István-bazilikánál állnak meg. Az Operánál, a Gyöngyösi utca felé a 70-es trolibusz megállóhelyén, a budai végállomásuk felé pedig az Andrássy úton állnak meg.

A forgatás idején az 1-es metró szerelvényei az Opera megállónál egyik irányban sem állnak meg. 

A BKK közleménye nem árulta el, hogy melyik film forgatásáról van szó, de azt lehet tudni, hogy hazánkban forgat Angelina Jolie, aki Maria Callas operaénekesnő életrajzi filmjében szerepel.

Diplomata-útlevél: Angelina Jolie kapott, van, akinek egyáltalán nincs szüksége rá

A budapesti amerikai nagykövetség szerint az Egyesült Államok törvényei értelmében diplomáciai vízumot csak külföldi kormányzati tisztviselőknek lehet kiadni, olyan magánszemélyeknek nem, akik nem dolgoznak hivatalos kormányzati minőségben, függetlenül a bemutatott útlevél típusától, ezért utasították el Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztőjének kérelmét.