BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamis áramszámlákkal próbálkoznak a csalók

Új átverés terjed az MVM nevében.

Az MVM márciusban tett közzé figyelmeztetést arról, hogy adathalász csalók hamis számlaértesítőkkel próbálják becsapni ügyfeleiket. Az ilyen kísérletek célja személyes adatok megkaparintása, amikkel az online bűnözők számos módon élhetnek vissza – jellemzően bankkártyaadatokkal pénzt lophatnak.

A jelek szerint most, az ünnepek előtt újabb hullámban támadnak az adathalászok. A Telex több olvasója is írt arról, hogy MVM-levélhez megtévesztően hasonló, befizetetlen gázszámláról szóló, hamis értesítőt kapott. Egyikük így fogalmazta meg az élményt:

Majdnem bedőltem, fizetni nem fizettem volna, de a jelszavamat ellophatták volna. A közműszolgáltatókról van egy ilyen kép a fejemben, hogy bénák online, és ezért simán elhittem, hogy fizettek valami hírlevélküldő szolgáltatásnak, és ezért nem az ő címükről jött a levél. Persze gyanús volt, de nem annyira egyértelműen, mint amikor pl. hibás szövegek vannak. 

További részletek a Telex cikkében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.