A nyomozás érdekeire tekintettel érdemben nem kommentálta a 99 Mozgalom elleni eljárás keretében végrehajtott házkutatásról és az ott talált bizonyítékokról szóló legújabb információkat sem az ügyészség, sem pedig az adóhatóság – írta a Magyar Nemzet. A lap elsőként közölte, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói egy hete megjelentek a Vécsey utca 4. szám alatt, ahol Tordai Csaba, Karácsony Gergely főpolgármester jogi főtanácsadójának ügyvédi irodája található

tordai csaba .
Tordai Csaba (képünkön) – a hallgatásba burkolózó érintettek egyike.
Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet

A 99 Mozgalom zavaros pénzügyei miatt szállt ki a hatóság Gyurcsány Ferenc volt kormányfő bizalmi emberéhez. A házkutatás tényét az ügyészség is megerősítette. A lap folyamatosan keresi az érintetteket, akik teljes hallgatásba burkolóztak a házkutatás nyilvánosságra kerülése óta, és számukra elérhetetlenek. A mozgalom pénzügyeit intéző Perjés Gábor, Karácsony Gergelyhez és Tordai Csabához, a főpolgármester jogi tanácsadójához hasonlóan, nem válaszolt megkeresésünkre. 

Emlékezetes, Karácsonyék bűncselekménygyanús adománygyűjtése egy tavaly nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentéssel lepleződött le.

 

Tordai Csaba: ezt tudni eddig Karácsony jogi főtanácsadója ügyében

A baloldal kampányfinanszírozási botrányának egyik kulcsfigurája Tordai Csaba, akinek az ügyvédi irodájában tárolhatták a Karácsony Gergely nevével fémjelzett 99 Mozgalom félmilliárdos adománygyűjtésének dokumentációját. Ez lehet tudni eddig.