BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
French President Emmanuel Macron (C-L) speaks to CR47 union (Coordination rurale 47) members, wearing yellow hats, during a discussion between the French President and French farmers at the Porte de Versailles exhibition centre, on the day of the opening of the 60th International Agriculture Fair (Salon de l'Agriculture), in Paris, on February 24, 2024. Farmers across Europe have been protesting for weeks over what they say are excessively restrictive environmental rules, competition from cheap imports from outside the European Union and low incomes. (Photo by Ludovic MARIN / POOL / AFP)

Útját állták az olcsó import miatt dühös gazdák Macronnak – videó

Tüntető gazdák egy csoportja feltartóztatta Emmanuel Macron francia elnököt a mezőgazdasági vásárnak otthont adó párizsi kiállításon. Számos más európai országhoz, köztük Németországhoz hasonlóan Franciaországban is hetek óta rendszeresen tiltakoznak a gazdák a magas költségek, a bürokrácia, a környezetvédelmi előírások és az olcsó import ellen.

Nem sokkal Emmanuel Macron francia elnök látogatása előtt tüntető gazdák egy csoportja szállta meg a mezőgazdasági vásárnak otthont adó párizsi kiállítási központot.

Fotó: AFP

A Macron elnök lemondását követelő tüntetőket több tucat rendőr próbálta megfékezni. A Reuters hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója összecsapásokról számolt be, és megfigyelése szerint legalább egy őrizetbe vételre is sor került.

A mezőgazdasági vásár kapui az incidens miatt egyelőre nem nyíltak meg a látogatók előtt.

Macron elnök bírálta a gazdák akcióját. 

Nem segítetek egyetlen kollégátoknak sem azzal, hogy szétveritek a bódékat. Nem segítetek egyetlen kollégátoknak sem azzal, hogy ellehetetlenítitek a vásárt, és bizonyos értelemben félelmet keltetek a családokban.

Számos más európai országhoz, köztük Németországhoz hasonlóan Franciaországban is hetek óta rendszeresen tiltakoznak a gazdák a magas költségek, a bürokrácia, a környezetvédelmi előírások és az olcsó import ellen.
 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.