Ingatlan

Milliárdokból fejleszt az Indotek

Több mint négymilliárd forintból fejleszti az idén plázáit az Indotek csoport, amely immár húsz hazai bevásárlóközpont tulajdonosa, és most a régióban készül további bevásárlásokra.

A Corvin Plaza, Duna Plaza, Győr Plaza és Miskolc Plaza megszerzésével tizenháromra bővül az Indotek Group által a francia Klépierre csoporttól megvásárolt bevásárlóközpontok száma. A Gazdasági Versenyhivatal által a múlt hét végén jóváhagyott megállapodás értelmében a négy pláza menedzsmentjogai egyaránt a magyar vállalathoz kerülnek, és összességében húszra nő az Indotek portfóliójába tartozó kereskedelmi létesítmények száma. Ezek kivétel nélkül a Budapesten vagy a megyei jogú városokban működő több ezer vagy tízezer négyzetméteres bevásárlóközpontok.

Az Indotek Grouphoz tartozó GSZ-Monument Kft. hat cégben szerzett meghatározó részesedést, azaz a négy pláza mellett a menedzsmenttevékenységet és a étesítmények energiaellátásáért felelős céget is érintette a tranzakció.

Fotó: MTI / Róka László

A Világgazdaság megkeresésére az Indotek csoportnál elmondták, hogy noha a szerződéskötés és a foglalók kifizetése megtörtént, a tranzakciók csak az őszi hónapokban zárulnak le. A vételárat nem közölték, csak azt, hogy a Klépierre-től az Indotek – leányvállalatain keresztül – 2014 óta immár 13 kereskedelmi ingatlant vásárolt meg. A magyar vállalat üzleti stratégiájának lényege, hogy a portfóliójába kerülő, tipikusan tizenöt-húsz éves létesítményekben jelentős fejlesztéseket hajt végre, hogy azok minél értékesebb helyszínként szerepelhessenek a kereskedelmi ingatlanok piacának térképén. A megvásárolt bevásárlóközpontokat modernizálják, új arculatot és üzleti koncepciót adnak nekik, emellett a bérlői mixet is javítják új üzletek vagy üzletláncok bevonzásával.

A teljes cikket a Világgazdaság keddi számában olvashatja

Indotek Klépierre
Kapcsolódó cikkek