Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy 2022 nyarán leomlott egy ház felső emelete a fővárosi Jókai utcában, több járókelő is megsérült a balesetben, a Budapesti Operettszínház egyik táncművésznője életveszélyes sérüléseket szenvedett. A 26 éves balerina még mindig nem épült fel minden sérülésből. A ház lakói közül több család is igényelte, hogy átmenetei szállást biztosítson számukra az önkormányzat. 

Terézváros, Jókai utca, házomlás
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A Bors cikke szerint a házomlásban érintett épületben 

egy átlagos nagyságú, régi lakás 60 millió forintos értéket képvisel, 950 ezres négyzetméterárral számolva. A tizenöt, emeletre épített új, sok luxussal felszerelt lakás 2,3 millió forintot ér négyzetméterenként. Ezek 70 és 180 négyzetméteres alapterületűek, így az áruk 150 és 400 millió forint között mozog.

Terézváros, Jókai utca, házomlás
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A ház egyik lakója a lapnak elmondta, hogy 

a tetőszerkezet omlása miatti beázás már megszűnt, mivel felettük a ráépítések tetőrésze már elkészült. 

A beázott lakások közül azokat már elkezdték felújítani, amikben nem lakik senki, de a többi lakóval az egyeztetésekre még nem került sor. Arról, hogy a ráépítések hogyan állnak, egyelőre nem lehet többet tudni. Az elkészült külső falak viszont jól látszanak. Az új lakásokat már árulják, de ez általában megszokott módszer a lakáspiacon – tudta meg a Bors az egyik lakótól.