Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, a balatonfüredi önkormányzat évek óta dolgozott azon, hogy rendezni tudja a város szégyenfoltjaként emlegetett egykori görög falu sorsát. Évek óta napirenden volt a komplexum felszámolása, az egykori beruházást már bontják, az utóbbi években szezonális bulihelyként működő épületegyüttes teljes felszámolása várhatóan a tavasz végéig befejeződik – írja a Balatonfüred.

_IMG_4461
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A görög falu építése 1993-ban kezdődött, és hosszú évekig nem sikerült befejezni. Az eredeti funkciója hamar megbukott, majd az új üzemeltetők érkezése sem hozott igazi változást. A faluból Annagora Park, később Sundance Park, végül SunCity lett. A helyi szabályozási terv szerint 

a négyhektáros területen csak 10 százalékos a beépíthetőség.

Fotó: Balatonfüred

A teljes terület felén közparkot akar létesíteni az önkormányzat, de a fennmaradó rész felén is zöldfelületet terveznek biztosítani a kisvárosias besorolásnak megfelelően. A jelenlegi épületek elbontásával hosszú idő után rendeznék a területet, a 2010-es évek elején nagy népszerűségnek örvendő partinegyed mára teljesen leamortizálódott.