BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
20240128 Balatonfüred Elkezdték a Suncity ("görög falu") bontását Balatonfüreden. Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG

Már bontják a szellemvárossá vált balatonfüredi görög falut – videó

A görög falu építése a kilencvenes éveben kezdődött Balatonfüreden, de hosszú évekig nem sikerült befejezni. Az eredeti funkciója hamar megbukott.

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, a balatonfüredi önkormányzat évek óta dolgozott azon, hogy rendezni tudja a város szégyenfoltjaként emlegetett egykori görög falu sorsát. Évek óta napirenden volt a komplexum felszámolása, az egykori beruházást már bontják, az utóbbi években szezonális bulihelyként működő épületegyüttes teljes felszámolása várhatóan a tavasz végéig befejeződik – írja a Balatonfüred.

_IMG_4461
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A görög falu építése 1993-ban kezdődött, és hosszú évekig nem sikerült befejezni. Az eredeti funkciója hamar megbukott, majd az új üzemeltetők érkezése sem hozott igazi változást. A faluból Annagora Park, később Sundance Park, végül SunCity lett. A helyi szabályozási terv szerint 

a négyhektáros területen csak 10 százalékos a beépíthetőség.

Fotó: Balatonfüred

A teljes terület felén közparkot akar létesíteni az önkormányzat, de a fennmaradó rész felén is zöldfelületet terveznek biztosítani a kisvárosias besorolásnak megfelelően. A jelenlegi épületek elbontásával hosszú idő után rendeznék a területet, a 2010-es évek elején nagy népszerűségnek örvendő partinegyed mára teljesen leamortizálódott. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.