Kiskereskedelem

Az egészséges életmódra hívja fel a figyelmet a Magyar Energiaital Szövetség

Egészségünk megőrzésében kiemelten fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás – olvasható a Magyar Energiaital Szövetség közleményében.

Az iparági szervezet felidézi Ronaldo, Locatelli és Pogba lépéseit, amikor a különböző innivalókat elpakolták maguk elől. Azt ugyan elismerik, hogy az élsportolók speciális táplálkozást folytatnak, ám az optimális étrend része lehet az energiaital is.

Fotó: Getty Images

Az iparági szervezet szerint a dobozonként 26 gramm szénhidrátot tartalmazó termék akkor jöhet jól, ha azonnali többletenergiát igényel a testünk.

Kiemelik, hogy az éberség fenntartásában segíthet a termékük. Mint írják egy egészséges felnőtt biztonsággal fogyaszthat el 200 mg-nál nem nagyobb egyszeri, vagy napi összes forrásból származó, 400mg-ot nem meghaladó koffein mennyiséget, ami 2-5 doboz energiaitalnak felel meg.

Amikor tehát szomjas vagy igyál vizet, ahogy Ronaldo is mondta, hűsítőként jöhet egy pohár frissen facsart gyümölcslé, de amikor energiára, éberségre van szükséged, akkor jó választás lehet egy energiaital

– zárják a közleményt.

energiaital koffein élelmiszeripar Magyar Energiaital Szövetség
Kapcsolódó cikkek