A budapesti piacok ünnepi kínálattal készülnek, és december 18-tól mindennap nyitva lesznek december 24-ig, az utóbbi napon általában 12-13 óráig – jelentette be hétfőn a Budapest Vásárcsarnokai Kft.

_XXX161820211206 Budapest
fotó: Móricz István MI Bors

Zöldség és gyümölcs árak Budapesten a Fény utcai piacon.
karácsony
Karácsonyig mindennap nyitva lesznek a budapesti piacok.
Fotó: Móricz István

Kiemelték, hogy a Nagycsarnokban, a Rákóczi téren, a Batthyány téren, a Fehérvári úton, a Bosnyák téren, a Kórház utcában, a Tétényi úti Üzletközpont piacán és üzleteiben a mindennapi étkezéshez szükséges hozzávalókon túl a karácsonyi menük minden alapanyaga megvásárolható, egyebek mellett a pulyka egészben, pulykamell, pecsenyekacsa, kacsacomb, halak (ponty, harcsa, keszeg), a sütéshez mák és dió. Öt különböző helyszínen pedig fenyővásárt is tartanak.

A vásárcsarnokokban jelentős a karácsonyi ételkínálata is: szinte valamennyi egységben karácsonyi készételekkel várják a vásárlókat a vendéglátósok, halászlétől a sült kacsacombon át a rántott halig, de széles a választék a szaloncukrokból is.

A Nagycsarnokban már tart a kiemelt karácsonyi vásár.

A Budapest Vásárcsarnokaihoz tartozó piacok december 25-én és 26-án zárva lesznek,

a két ünnep között hétköznapi nyitvatartás lesz érvényben, december 30-án és december 31-én pedig a hétvégi rend szerint tartanak nyitva. Így szilveszterkor is lehet vásárolni a menühöz szükséges alapanyagokat: malachúst, kocsonyahúst vagy virslit.

Figyelmeztetés a munkáltatóknak: aki karácsonykor spórol a dolgozón, megkeserülheti januárban

A szakértő szerint óriási a tétje a decemberi jutalomosztásnak, a munkavállalók ugyanis ilyenkor döntik el, hogy az adott cégnél folytatják-e a munkát, vagy inkább odébbállnak. Egy rossz évzárással akár a jövő évet is tönkreteheti a munkaadó.