Közélet

Demszky: Nem tartozunk a baloldalhoz

Demszky Gábor, aki december 3-án megpályázza az SZDSZ elnökségét, hétfőn -- több ügyvivőjelölt társaságában -- Bács-Kiskunban kampányolt. Sajtótájékoztatóján kifejtette: soha nem fogadja el azt, hogy Magyarországon csupán kétpólusú lenne a pártrendszer.

Az MSZP -- amely a nagytőke és a szakszervezetek pártja -- távol van a szegényektől és az elesettektől, s az a politika, melyet Fodor Gábor is képvisel, amely összekötötte a szocialistákat a szabad demokratákkal, 1998-ban megbukott. "Mi nem tartozunk a baloldalhoz" -- szögezte le Demszky, aki a Világgazdaság kérdésére azt mondta: nem kíván nyilvánosan vitatkozni Tamás Gáspár Miklósnak a Népszabadság szombati számában megjelentetett nézeteivel. Annyit azonban hozzáfűzött: TGM "nagyon baloldali". Ennek jellemzésére megemlítette a prágai globalizációs tanácskozást, amelyen ő, Demszky a világváros vezetési elveiről tartott nagy sikerű előadást, miközben Tamás Gáspár Miklós -- aki ráadásul a Thürmer-féle Munkáspárt bérelt buszával ment oda -- a barikád túloldalán a globalizáció ellen tüntetett.A főpolgármester megígérte: leválasztja az SZDSZ-t az MSZP-ről, és -- mint felvetésünkre megjegyezte -- nem gondolja, hogy ezzel a Fidesz malmára hajtaná a vizet.Demszky szerint a koalíció -- a Székely-, illetve a Torgyán-ügy miatt -- súlyos válságban van, a kisgazdatárcák hatékonysága nulla, amiért Orbán Viktort terheli a felelősség. Az SZDSZ -- fejtette ki -- a "politikus vállalkozó" ellensége, hiszen másutt ezt korrupciónak hívják. A szabad demokraták ezzel szemben tiszta Magyarországot akarnak.A sajtótájékoztatón megjelent Zwack Péter lapunknak nem cáfolta, hogy az SZDSZ-en belül felmerült: induljon a dabasi körzetben mint országgyűlési képviselőjelölt, ám értésünkre adta: döntés még nincs, és ő maga sem határozott e kérdésben.


TGM a Munkáspárt buszán ment Prágába Demszky Gábor, aki december 3-án megpályázza az SZDSZ elnökségét, hétfőn -- több ügyvivőjelölt társaságában -- Bács-Kiskunban kampányolt. Sajtótájékoztatóján kifejtette: soha nem fogadja el azt, hogy Magyarországon csupán kétpólusú lenne a pártrendszer. BALLAI JÓZSEF-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek