A két nagy párt között az első parlamenti átülésre kerülhet sor az őszi ülésszak szeptember harmadikai első napján: Hortobágyi Krisztina, aki a Fidesz Pest megyei listájáról került 1998-ban a parlamentbe, tavaly decemberben hagyta el frakcióját, most pedig kérte felvételét a szocialisták soraiba. A lépés a későbbiekben a választási küzdelemben eszközül is szolgálhat -- a Fidesz szociálpolitikusa az MSZP programját tartja elfogadhatónak --, ám egyelőre mind az érintett, mind Keller László frakcióvezető azt hangsúlyozta, hogy nincs szó kampányfogásról.
A Fideszben nem tudtam megvalósítani szociálpolitikai elképzeléseimet, az MSZP programja ugyanakkor 99 százalékban egyezik az én elgondolásaimmal -- indokolta lapunknak lépését a politikus. Mint mondta, függetlenné válása óta több párt, így az SZDSZ, az MDF és a kisgazdák is megkeresték, végül maga választotta a szocialistákat.
Nem döntöttem még arról, belépek-e a pártba, de az biztos, hogy 2002-t követően is politizálni kívánok, és úgy tűnik, az MSZP is kedvezően fogadja ezen szándékomat -- jelentette ki Hortobágyi Krisztina, aki eddig Kovács László pártelnökkel, Szily Katalin alelnökkel és Nagy Sándor frakcióvezetővel is tárgyalt, pénteken pedig Medgyessy Péterrel találkozik.