Közélet

Orbán "brutálisan nekiment" Gyurcsányéknak - Nyakig a korrupcióban?

A Fidesz elnöke szerint a kormányzat maffiamódszerekkel tünteti el a Magyarországra érkező európai uniós forrásokat. Orbán Viktor az InfoRádiónak azt mondta, hogy az ország nyakig úszik a korrupcióban.

Semmilyen pereskedés nem változtat azon a tényen, hogy a magyar embereknek küldött európai uniós források a minisztérium által szervezett akciók segítségével, központilag irányított maffiamódszerekkel eltűnnek - jelentette ki a volt kormányfő.

Orbán Viktor közölte: hiába perel Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter egy korábbi nyilatkozata miatt, ez nem változtat azon a tényen, hogy az ország nyakig úszik a korrupcióban.

A politikus azt javasolta mindenkinek, hogy tegyen körutat az országban, és kérdezze meg az embereket, milyen állapotokat tapasztalnak maguk körül.

Nyugodtan mondhatjuk, Magyarországon ma az emberek személyes tapasztalata az, hogy az ország nyakig úszik a korrupcióban, és központilag szervezett módszerekkel tüntetik el a köz- és európai uniós pénzeket - jelentette ki a Fidesz elnöke.

Nem arról van szó, hogy egyedi esetek történnek valahol a periférián, az a boldog országok privilégiuma. A mi országunkban a kormány, annak feje és minisztériumai szervezik a pénzek eltűntetését - fogalmazott Orbán Viktor az InfoRádióban.

Kapcsolódó cikkek